De weekend: 6 lucruri pe care sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

De weekend: 6 lucruri pe care sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » De weekend: 6 lucruri pe care sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana
sa le faci cu familia la sfarsit de saptamana - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - family-hand-1636615_1920

Dupa o saptamana grea de lucru, abia astepti weekend-ul ca sa te relaxezi, sa te bucuri de cei dragi. Insa de multe ori stresul acumulat te face sa-ti mai pierzi din idei. Si astfel, intrebari precum Ce facem azi?, Unde mergem azi? pot sa te lase fara raspuns. De aceea iti oferim noi cateva sugestii pentru a petrece acest weekend in compania familie de care sa-ti aduci aminte mult timp de-aici in colo.

Festival de film, in weekend, la tine acasa

Nu va trebuie decat un film bun, pe care, evident, sa-l placa copiii si multe floricele. Vorbiti dinainte ce v-ar placea, supuneti la vot si… vizionarea placuta.

 

Excursie de weekend, la 10 km de casa

Luati o harta a orasului si cu un compas faceti un cerc a carui raza sa fie echivalentul a 10 km distanta din punctul in care locuiti. Apoi lasati copilul sa aleaga oricare destinatie din interiorul cercului. Acolo veti porni intr-o excursie. S-ar putea sa descoperiti o zona pe care v-ar placea sa o explorati.

 

Declara in weekend, ziua pijamalelor

Dupa o saptamana in care v-ati trezit de dimineata ca sa mergeti la birou si, respectiv, la gradinita/scoala, meritati o zi in care sa leneviti in pat. Fara sa va mai dati jos din pijamale, petreceti toata ziua ca la un pijama party. Batai cu perne, cu frisca, adevar sau provocare, spanzuratoarea, fazan, orice jocuri va trec prin minte sunt binevenite.

 

Vanatoare de comori, in weekend

Daca aveti copii mai mici, ascundeti-le de cu seara, cand dorm, niste obiecte prin toata casa. Apoi, a doua zi, porniti la vanatoare de comori. Daca aveti doi copii, deja puteti face competitie. Puteti sa va implicati si voi, chiar daca stiti deja unde sub obiectele. Cel care gaseste cele mai multe obiecte va primi un premiu. De fapt, premiul cel mare il va primi toata familia, pentru ca au petrecut impreuna cateva ore de neuitat.

 

Karaoke de weekend

Va place sa cantati? Atunci dati televizorul pe un post de muzica, inarmati-va cu microfoane (eventual periile de par ale mamei), luati-va costumatia de scena si incepeti. Toata familia trebuie sa cante cat mai aproape de varianta originala. Va iesi o distractie pe cinste.

Imagine de Hari Mohan de la Pixabay

Data articol: 05/03/2021