Shop
Ultimele 100 de articole

De ce e important sa ai grija de tine

08 februarie 2011, , Vizualizări:

Este usor sa iti lasi copiii sa iti acapareze orice minut disponibil cat esti treaza. Dar daca nu iti amintesti sa ai grija de tine insati, iti vei epuiza rapid rezervele de energie si entuziasm. Fa-ti timp pentru oamenii si activitatile care te fac sa te simti pozitiva, energizata si care iti cresc buna dispozitie si increderea in sine.

 

Daca intrebarile de mai jos iti trag un semnal de alarma, este cazul sa iti faci timp sa ai mai multa grija de tine:

 

Fa-ti timp pentru tine

 

Poate fi dificil dar e foarte important sa gasesti momente in care sa iti faci timp pentru tine si sa te relaxezi. Nu privi asta ca pe o recompensa speciala, ci ca pe un lucru normal, pe care il meriti in mod regulat, pentru a-ti mentine sanatatea emotionala si mentala, nu doar fizica. Inainte de a fi mama, esti un om cu propriile nevoi – cum ar fi sa dormi, sa razi, sa te plimbi, sa citesti, sa faci miscare, sa socializezi cu alti oameni – pe care daca nu ti le implinesti, iti ratezi menirea de om, dar si eficienta de mama, oferind copiilor imaginea unui parinte vesnic obosit, blazat, nervos, suspicios. Caci la asta se ajunge chiar si fara sa vrei, daca te neglijezi.

Asadar, fie ca este vorba de o plimbare pe jos, singura, sau o iesire la pranz cu o prietena sau cu sotul tau, gaseste-ti neaparat macar o ora pe zi, doar ora ta.

 

Tranzitia obositoare dintre job si casa

 

A gasi echilibrul intre viata de serviciu si viata de acasa poate fi foarte dificil, obositor si frustrant si nu e nimic mai rau decat sa stai la munca macinata de ingrijorare in legatura cu ce face copilul acasa in lipsa ta.

Totusi, desi stii si tu toate astea, deseori emotiile asociate acestor doua lumi in care activam ne pot sufoca si greu gestionam echilibrat situatia. Ai mai putea:

 

Cand esti parinte singur

 

Uneori a fi parinte singur poate avea satisfactii, dar de cele mai multe ori ai parte de stress dublu fata de familiile cu doi parinti, pentru ca toate deciziile si sarcinile zilnice cad doar pe umerii tai. Ca sa faci fata, incearca urmatoarele:

Cuvinte cheie: ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.