Ce se intampla cand mori. Viata dupa moarte, explicata de oamenii de stiinta - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce se intampla cand mori. Viata dupa moarte, explicata de oamenii de stiinta

viata dupa moarte - sfatulparintilor.ro -pexels-com -photo

Oamenii pot auzi sunete si pot vedea lucruri chiar daca sunt in moarte cerebrala. Si asta pentru ca trunchiul cerebral, poate functiona independent de restul creierului, cel putin pentru o perioada. Asa incat, chiar daca o parte din creier este nefunctionala, in trunchiul cerebral pot aparea tulburari ale somnului REM.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

Dar cum poate o persoana aflata in moarte clinica sa experimenteze parasirea trupului? Desi experientele extracorporale se petrec de obicei in timpul mortii clinice, ele pot interveni si independent de acestea. Aceasta ipoteza a fost descoperita pur si simplu intamplator de un medic care cauta cauzele atacului de cord al unei paciente suferinde de epilepsie. Neurologul elvetian Olaf Blanke a efectuat mai multe teste cu electrozi plasati pe creierul pacientei sale in varsta de 43 de ani pentru a observa fiecare parte a creierului ce controleaza. Cand o anumita zona a creierului a fost stimulata, femeia a avut o experienta extracorporala subita. Ca urmare, Blanke si-a dat seama ca stimuland girusul angular (regiune a creierului din lobul parietal)  se induce starea de parasire a trupului.

 

Atat experimentul doctorului Blanke, cat si teoria cercetatorilor de la Universitatea din Kentucky explica in parte experientele de viata dupa moarte, precum si cele de parasire a trupului. S-a raspuns in parte la intrebarea “Cum” se intampla, dar intrebarea “De ce” a ramas inca fara raspuns. Cand se vor gasi si aceste explicatii oamenii de stiinta vor descuia usa catre lumea metafizicii.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 19/06/2017