Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » Arde frunze de dafin in camera si vezi ce se intampla. 7 efecte uluitoare!
frunze de dafin - sfatulparintilor.ro - monika-grabkowska-663126-unsplash

Inca din Grecia Antica frunzele de dafin erau considerate valoroase din punct de vedere medical. In prezent, insa, oamenii folosesc frunzele de dafin pentru a condimenta mancarea.

In unele zone, chiar si acum frunzele de dafin sunt arse in case ori la birou. Motivele pentru care se ard frunzele de dafin sunt nenumarate, unele dintre ele au, insa, baza stiintifica – frunza de dafin contine anumite substante chimice care ajuta organismul uman.

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo

Iata cateva dintre beneficiile pentru sanatate pe care le poti experimenta daca arzi frunze de dafin in casa.

1. Elimina anxietatea

Frunzele de dafin arse sunt folosite de secole pentru eliberarea de stres. Combinatia de substante chimice (linalool) din frunze creeaza un fum care inhalat calmeaza mintea si corpul. Persoanele care ard in mod regulat frunze de dafin sustin ca fumul ii pune intr-o „stare psihedelica”, care insa nu-o oboseste; de fapt le calmeaza trupul si, totodata, le imbunatateste starea de spirit.

Asociatia Americana a Asistentelor Anesteziste (The American Association of Nurse Anesthetists) a realizat un studiu potrivit caruia linaloolul reduce anxietatea si, totodata, imbunatateste interactiunile sociale. Efectele dispar in 10 minute dupa inhalarea fumului.

2. Reduce inflamatia

Printre beneficiile pentru sanatate oferite de frunzele de dafin se numara si reducerea inflamatiilor in organism, in special in zona incheieturilor. Efectele acestea se datoreaza eugenolului (continut de frunzele de dafin) care actioneaza ca un antiinflamator natural.

Citeste si Arde o frunza de dafin in casa si vezi ce se petrece. Rezultatul te va uimi

3. Imbunatateste sistemul imunitar

Eugenolul are si proprietati antioxidante, iar frunzele de dafin contin o multime de vitamine si minerale necesare functionarii corpului uman. Tocmai de aceea, arderea si inghitirea lor imbunatateste capacitatea de functionare a sistemului imunitar.

4. Ajuta in cazul diabetului

Consuma 1-3g de frunze de dafin pentru a te bucura de beneficiile pentru sanatate dovedite de un studiu publicat in Biblioteca Americana de Medicina (US National Library of Medicine). Consumarea a 1-3g de frunze de dafin timp de 30 de zile a scazut nivelul de insulina in corpurile participantilor la studiu. Concluzia cercetatorilor a fost ca proprietatile antioxidante si antiinflamatorii ale frunzelor de dafin ii pot ajuta pe cei care se confrunta cu diabet de tip 2.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 06/04/2022