8 moduri la indemana ca sa iti stimulezi puterea creierului - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

8 moduri la indemana ca sa iti stimulezi puterea creierului

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 8 moduri la indemana ca sa iti stimulezi puterea creierului
puterea creierului - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - idea-2123972_1920

Tuturor ni se intampla. Uiti, pur si simplu, numele unei persoane cu care te intalnesti zilnic. Iti sta pe limba numele si nu ti-l poti aminti. Sau uiti versurile melodiei preferate. Sau uiti pentru ce ai venit in bucatarie. Nu trebuie sa faci o tragedie din asta. Insa, dr. Lawrence Katz si Manning Rubin au pentru tine cateva sfaturi istete care sa te ajute sa-ti antrenezi creierul.

 

Aceste sfaturi au fost adunate in cartea “Pastreaza-ti creierul viu”.

 

 

1. Pune ceasul invers

Daca obisnuiesti sa porti ceas, intoarce-l invers. In acest fel mintea ta se va “chinui” sa-l citeasca. Partea stanga a creierului se ocupa cu procesarea informatiilor logice. Insa atunci cand imaginea este inversa, intra in actiune si partea dreapta a creierului care se ocupa cu procesarea lucrurilor necunoscute.

 

 

2. Spune pe litere invers

Este simplu sa spui pe litere un cuvant. Dar incearca invers, de la coada la cap! In acest fel iti reactivezi emisfera dreapta a creierului care se ocupa cu vizualizarea. Pentru ca tu sa spui pe litere invers un cuvant, intai trebuie sa-l vizualizezi pentru a-l putea “citi”. Acest exercitiu intareste sinapsele neuronale care te ajuta in intarirea capacitatii de a invata si a memora.

 

 

3. Pe “orbeste”

Inchide ochii cand faci actiuni precum incuiatul usii sau introducerea cheii de contactul masinii. Atunci cand te concentrezi mai mult pe simturi si mai putin pe “minte”, activezi centri nervosi  care stimuleaza atentia.

 

 

4. Foloseste cealalta mana

Esti dreptaci? Foloseste mana stanga pentru a face diverse lucruri: sa mananci, sa formezi numere de telefon. Esti stangaci? Incearca sa te inchei la nasturi cu dreapta. In acest fel iti antrenezi si alte zone ale creierului pe care in mod obisnuit nu le folosesti.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie:
Data articol: 16/02/2019