6 semne ca nivelul stresului este foarte ridicat. Cum combati atacurile de panica si insomnia - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

6 semne ca nivelul stresului este foarte ridicat. Cum combati atacurile de panica si insomnia

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 6 semne ca nivelul stresului este foarte ridicat. Cum combati atacurile de panica si insomnia
semne ca nivelul stresului este foarte ridicat
Credit foto: pixabay.com

Corpul uman este o masina uluitoare: lupta zi de zi cu bolile si ne avertizeaza cand lucrurile nu sunt asa cum trebuie. O anumita cantitate de stres te ajuta sa rezolvi rapid problemele cu care te confrunti (datorita faptului ca declanseaza mecenismul de lupta sau fugi si primesti rapid un plus de energie). Insa cand stresul depaseste capacitatea corpului de absorbtie apre stresul cronic care este un pericol la adresa sanatatii tale. Stresul cronic iti afecteaza inima, somnul, creste nivelul de anxietate si starea de depresie.

Tocmai de aceea este imperativ sa recunosti semnele care iti indica faptul ca suferi de stres cronic.

Atacurile de panica

In cele mai multe dintre cazuri ai impresia ca nu-ti mai poti controla corpul, apoi te cuprinde un sentiment de nesiguranta legat de cum vei rezolva o problema. Exista unele exercitii care pot reduce intensitatea unui atac de panica, ca de exemplu exercitiile de respiratie. Gaseste un loc linistit, pune-ti o mana pe piept cealalta in dreptul inimii si inspira si expira puternic pe nas.

Te napadesc gandurile negative

In asemenea momente nu te poti concentra asupra nici unei sarcini. Gandurile te napadesc in cele mai ciudate momente ca de exemplu cand te afli la munca, gatesti sau vorbesti cu cineva si pot face ravagii asupra mintii tale. Cand simti ca esti sub puterea lor ia o foaie de hartie si un pix si scrie cinci lucruri pe care le ai de facut intr-o zi. Pot fi atat activitati simple ca de exemplu dusul copiilor la scoala pana la un poiect important de finalizat la munca. Simpla scriere a lor te va ajuta sa ai impresia ca lucrurile sunt mai usor de gestionat.

Citeste si: Activitati care reduc nivelul stresului. Ce au nevoie femeile si barbatii

Muschi tensionati

Incordarea musculara este un alt mecanism folosit de organism cand se afla sub presiune. Insa acest lucru poate afecta negativ incheieturile ceea ce are ca efect dureri si o stare de spirit inrautatita. Fa exercitii de intindere si respiratie in acelasi timp. Incordeaza in timp ce expiri si relaxeaza muschii in timp ce expiri. Repeta de 10 ori.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 17/01/2023