3 ganduri negative la care trebuie sa renunti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 ganduri negative la care trebuie sa renunti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Relaxare și wellness » 3 ganduri negative la care trebuie sa renunti
ganduri negative

Sunt tone de carti care te invata sa duci o viata fericita. Faci tot felul de schimbari in tine menite sa te ajute sa fii mai optimist, mai implinit, sa vezi intotdeauna partea plina a paharului.

Vestea buna este ca aceste schimbari nu numai ca te vor schimba din punct de vedere psihic, insa vor avea un impact pozitiv si asupra starii de sanatate: se reduce nivelul colesterolului, scade nivelul de stres, scade riscul de a face o boala cardiovasculara etc.

Vestea proasta este ca uneori nu dai importanta unor lucruri marunte care iti fac rau, fara sa iti dai seama. Iata trei ganduri negative la care trebuie sa renunti.

1. Nu sunt suficient de…

Punctele de suspensie pot fi completate: nu sunt suficient de… bun, destept, gras, slab, inalt, puternic, priceput etc. Chiar daca ti se pare o formulare care sa te motiveze, sa fii mai … (cum vrei tu sa fii) te duce in directia opusa, a pesimismului si dai putere unui lucru negativ. Pana la urma, esti ceea ce gandesti ca esti.

Citeste si: 3 motive pentru care oamenii au ganduri negative

2. Sunt altii mai buni decat mine

Theodore Roosevelt spunea odata ca atunci cand te compari cu altii iti furi bucuria si pofta de viata. Sunt totusi 7 miliarde de oameni pe pamant. Este foarte posibil ca unii sa fie mai buni decat tine, intr-un anumit domeniu, insa cu siguranta exista ceva, numai al tau, la care nimeni nu te intrece. Fiecare om are talentele sale, iar fiecare om trebuie sa-si cizeleze talentul astfel incat intotdeauna sa se intreaca pe sine. Singura competitie ar trebui sa existe doar cu propriul eu.

3. Toate imi merg prost!

Cu totii avem zile proaste, cand nimic nu ne iese cum trebuie. Iar atunci cand simti ca nu mai poti, ca tot optimismul tau se duce pe apa sambetei, noteaza-ti toate lucrurile bune din viata ta. Studiile au demonstrat faptul ca atunci cand aduci la lumina toate lucrurile bune care ti s-au intamplat, mintea lucreaza cu o alta realitate si, curand, lucrurile se vor indrepta si tot ce a mers prost, va merge exact asa cum trebuie.

Nu rata nici: Stiai ca te autosabotezi? Iata cum sa modifici programele care trag in joshttps://sfatulparintilor.ro/familie-parinti/dezvoltare-personala/stiai-ca-te-autosabotezi-iata-cum-sa-modifici-programele-care-trag-in-jos/

foto: Depositphotos.com

Data articol: 21/03/2022