3 motive pentru care oamenii au ganduri negative - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

3 motive pentru care oamenii au ganduri negative

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Actualitate » 3 motive pentru care oamenii au ganduri negative

Toata lumea are ganduri negative pe parcursul unei zile. O viata pozitiva nu inseamna sa ai numai ganduri pozitive, ci sa stii sa le gestionezi pe cele negative, pe masura ce iti apar. Daca nu stii cum sa faci acest lucru, gandurile negative iti pot afecta increderea si stima de sine, iti pot fura potentialul.

 

Iata 3 motive pentru care oamenii au ganduri negative si sfaturi sa le eviti.

 

 

  1. Teama de viitor

Oamenii se tem, in mod natural, de necunoscut. De aceea s-a tot incercat prezicerea viitorului dupa tot felul de semne. Oamenii se tem de ceea ce ar putea aduce viitorul pentru ca nu-l pot controla. Stiinta ne ajuta sa prezicem viitorul, dar in domenii precum alegerile si vremea, insa viitorul unei persoane nu poate fi ghicit. Cu toate ca multi oameni spera ca viitorul va fi luminos si isi seteaza tot felul de mantre pozitive, tot mai apar ganduri de esec si dezastru.

Ce ar trebui retinut este ca viitorul NU exista. Nu poti controla viitorul si de aceea apare panica. Poti scapa de aceasta stare facandu-ti planuri, mici, pas cu pas, luna de luna, an de an. Aceasta senzatie de control aparent, te va scapa de teama de viitor pentru ca iti muti atentia pe altceva.

 

 

  1. Anxietatea legata de prezent

Nu ne temem doar de viitor, ci si de prezent. Ne gandim daca copiii au ajuns cu bine acasa, de la scoala, ne gandim ce s-o intampla la serviciu cand lipsim, ne gandim daca am stins lumina cand am plecat de acasa, daca am incuiat usa, masina etc. Aceste griji apar din cauza faptului ca suntem supraincarcati cu lucruri inutile care ne ocupa mintea si nu mai e loc sa retinem lucruri cu adevarat importante.

Cum combatem aceasta frica? Organizandu-ne. Fa-ti o lista a lucrurilor pe care le ai de facut in ordinea prioritatilor. In acest fel vei avea un control asupra ceea ce ai de facut si vei scapa de anxietate.

 

 

  1. Trecutul „rusinos”

Toata lumea a facut ceva de care sa nu fie foarte mandru si de care sa se simta rusinat in prezent. Insa acest lucru n-ar trebui sa ne atraga in „mocirla”. Nimeni nu este perfect, toata lumea greseste.

Cea mai buna modalitate de a trece peste acest lucru este sa inveti din greseli si data viitoare cand te confrunti cu o situatie asemanatoare sa iei decizia pe care o consideri corecta. Nu poti schimba trecutul, dar poti invata din el. Evita oamenii sau comportamentele care te-au facut sa gresesti. Poti prelua controlul asupra prezentului, invatand din greselile trecutului.

 

 

Sursa: powerofpositivity.com

Data articol: 09/10/2016