10 metode SIMPLE sa-ti restartezi creierul. Ce sa faci cand esti la birou sau in masina - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

10 metode SIMPLE sa-ti restartezi creierul. Ce sa faci cand esti la birou sau in masina

sa restartezi creierul - sfatulparintilor.ro - pexels_com - summer-office-student-work
Credit foto: Pexels.com

Daca ai o problema personala

Oamenii care afirma ca sunt nefericiti, de obicei din cauza unei probleme dificile, se pierd mult mai adanc in ganduri in timp ce indeplinesc o sarcina decat cei care nu au probleme personale. Sentimentele starnite de situatia din viata personala iti limiteaza capacitatea de a te concentra la orice altceva. Cand esti suparat iti vei petrece mare parte din timp gandindu-te doar la acea problema, insa specialistii spun ca genul acesta de a pedala la nesfarsit pe acelasi lucru este de fapt ineficient si neproductiv. In loc de asta…

Varsa-ti amarul

Vorbeste despre grijile tale cu un prieten sau o ruda, fie fata in fata, fie la telefon, ca sa iti limpezesti creierul. Las fel de eficient poate fi si sa iti scrii gandurile. Fa o lista cu modalitati prin care ai putea sa abordezi problema ca sa o rezolvi si apoi… vezi-ti de viata! “Punerea pe hartie a unui plan te ajuta sa treci problema in plan secund va fiind pe jumatate rezolvata, astfel incat iti vei putea indrepta atentia spre alte lucruri”, spune dr. in psihologie Eric Klinger.

Mediteaza

Cercetari recente au aratat ca meditatia nu numai ca elimina stresul, dupa cum se stia, dar iti permite sa indepartezi din minte orice iti distrage atentia de la lucrurile pe care le ai de facut. Expertii au studiat felul in care isi controlau atentia subiectii studiului inainte si dupa ce au invatat meditatia constienta (30 de minute pe zi, participantii la studiu statea in liniste, concentrandu-se numai pe respiratia proprie; cand simtea ca mintea tinde sa “evadeze” isi redirectionau cu blandete gandurile din nou spre respiratie).

Dupa 8 saptamani, toti participantii la studiu au dat dovada de o remarcabila imbunatatire a capacitatii de a ramane concentrati asupra unei sarcini precum si o mai rapida redobandire a concentrarii dupa intreruperi. Meditatia antreneaza creierul sa isi indrepte atentia acolo unde vrei tu si sa o pastreze concentrata acolo unde vrei tu.

foto: Pexels.com

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 19/07/2023