Probleme de fertilitate la barbati - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Probleme de fertilitate la barbati

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Casnicie si cuplu » Probleme de fertilitate la barbati
fertilitate la barbati - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - baby-2197097_1280

Nu cu foarte multa vreme in urma, femeia era invinovatita in cazul in care un cuplu nu avea copii si nimeni nu se gandea ca pot exista, de asemenea, probleme de fertilitate la barbati. Sunt multi factori care genereaza probleme de fertilitate la barbati, de la ce mananca, la telefon si internet. Spre exemplu, stiati ca utilizand laptopul zi de zi, sansele voastre de a avea copii scad drastic? Aceasta este concluzia la care a ajuns un studiu de specialitate aparut in publicatia americana Journal of Fertility and Sterility. Explicatia este simpla: radiatiile semnalele WiFi de la laptop pot afecta calitatea lichidului seminal. Acelasi efect il are si caldura emisa de PC. Si cum multi barbati utilizeaza aceste aparaturi electronice nu este de mirare ca au probleme de fertilitate. Ce alte lucruri pot dezvolta probleme de fertilitate la barbati? Iata cateva exemple cu adevarat surprinzatoare care pot sa afecteze capacitatea voastra de a avea copii.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo

 

Telefoanele mobile declanseaza probleme de fertilitate la barbati

Chiar daca in acest caz nu semnalele WiFi sunt de vina, problema este oarecum asemanatoare si in cazul telefoanelor mobile. Cercetatorii considera ca radiatiile emise de mobile pot afecta lichidul seminal. Oamenii de stiinta din Turcia, care au colectat mostre de lichid seminal de la barbati care au fost expusi timp de o ora radiatiilor telefonului mobil, au demonstrat ca spermatozoizii aveau probleme in fecundarea ovulului. Insa, atat timp cat telefonul nu este tinut in apropierea zonei inghinale nu trebuie sa va faceti griji.

 

 

Problemele de fertilitate la barbati pot fi cauzate si de mancarea din conserve

Nu este vorba atat de produsele cumparate ci de cum sunt acestea ambalate. Un studiu publicat in Journal of Fertility and Sterility a aratat faptul ca barbatii care prezentau un nivel ridicat al Bisfenol-A (BPA), o substanta chimica industriala folosita pentru a produce plastic policarbonat si care se  regaseste in obiecte din plastic, in ambalaje, in ambalajele metalice ale conservelor, au toate sansele sa aiba un lichid seminal de calitate inferioara, iar spermatozoizii au probleme cu miscarea.

 

 

Steroizii pot dezvolta probleme de fertilitate la barbati

De multa vreme, specialistii in fitness au subliniat faptul ca steroizii nu fac altceva decat sa distruga organismul uman. Desi, pe termen scurt, rezultatele te vor multumi, pe termen lung vei avea de suferit. In plus, diferite studii au demonstrat ca barbatii care apeleaza la anabolizante pentru a-si creste rapid masa mulsculara risca sa devina infertili. Steroizii au ca efect scaderea producerii de hormoni masculini.

Data articol: 16/02/2019