Povestea de suflet: Păstrează furculiţa! - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Povestea de suflet: Păstrează furculiţa!

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Inspirational, motivational, emotional » Povestea de suflet: Păstrează furculiţa!
sfatulparintilor.ro - Ceva mai bun va veni

A fost odată o femeie care a primit un diagnostic crunt: cancer. Mai puţin de 3 luni îi dăduseră medicii speranţa de viaţă şi au sfătuit-o să se pregătească.

Şi-atunci femeia s-a dus la biserică şi l-a rugat pe pastor să vină acasă la ea, să vorbească în tihnă despre cele ce aveau să se întâmple. Pastorul şi-a ţinut promisiunea şi au vorbit despre ce cântece urmau să se cânte, ce fragmente din scriptură urmau să se citească, ce haine ar vrea să poarte.

„Şi vreau să fiu înmormântată cu Biblia”, a fost ultima dorinţă a femeii.

Dând să plece, pastorul a fost oprit din drum.

„Aş mai vrea ceva…”, a spus femeia.

„Desigur, ce anume?”, a întrebat pastorul.

„E ceva foarte important pentru mine. Vreau să fiu îngropată cu o furculiţă în mâna dreaptă”.

Pastorul era nelămurit.

„Eşti puţin şocat, aşa-i?”

„Da, ca să fiu sincer, mă cam pune în încurcătură această solicitare!”

„În toată viaţa mea, am participat la multe evenimente organizate de biserică, şi la multe dintre ele a fost şi de mâncare. Partea mea preferată era când venea cineva să strângă farfuriile şi îmi spunea <Păstrează furculiţa!>.  De fiecare dată când se întâmpla asta, venea un fel de mâncare şi mai bun decât cel de dinainte. Aşa că vreau ca atunci când lumea va veni la înmormântarea mea şi va vedea furculiţa în sicriu să le spui motivul: <Ceva mai bun va veni, păstrează şi tu furculiţa!>”.

 

Ochii pastorului s-au umplut de lacrimi şi de bucurie în acelaşi timp. A îmbrăţişat-o şi i-a promis că îi va respecta întocmai dorinţele. Ştia că aceasta este ultima dată când o va vedea în viaţă pe femeie. Dar mai ştia că femeia avea o mai bună imagine despre Rai decât el însuşi avea. Ea ŞTIA că ceva mai bun va veni.

 

La înmormântare au venit mulţi oameni şi toţi au fost miraţi să vadă femeia în sicriu cu Biblia în mâna stângă şi cu furculiţa în mâna dreaptă. Toţi l-au întrebat pe pastor ce e cu furculiţa. Le zâmbea tuturor şi le-a explicat ce simbolizează furculiţa.

 

Cu toţii ar trebuie să ne gândim la  simbolul furculiţei în viaţa noastră. Şi parabola nu trebuie făcută neaparat legat de moarte, ci de greutăţile pe care fiecare dintre noi le avem, la un moment dat, în viaţă. Aşa că, data viitoare când veţi fi cu moralul la pământ, gândiţi-vă la furculiţă. Şi ceva mai bun va sosi!

Data articol: 22/06/2012