Shop
Ultimele 100 de articole

Daca nu e tinut in brate, puiul panda moare! Alte curiozitati despre ursul panda

10 ianuarie 2019, , Vizualizări: 19,614
ursul panda

Cand ajunge la maturitate, ursul panda are intre 125 si 150 de kilgrame. La nastere insa, paradoxal, un pui are doar 90-100 de grame si 20 centimetri. Se naste fara blana, doar cu o piele rozalie sensibila. Daca nu este tinut in brate la pieptul mamei timp de o luna incontinuu, puiul moare de hipotermie. Chiar si numai 3 minute ii pot fi fatale daca este dat jos. Mama panda are un reflex extraordinar: cum se naste puiul, instantaneu il ia la piept si sta asa cu el timp de o luna. Iubitoare, il ingrijeste si-i ofera caldura de care are nevoie pentru a creste mare si puternic.

De multe ori auzim ca a tine copiii mici in brate prea mult timp nu este bine, ca “se vor invata asa” si vor deveni niste rasfatati. Nimic mai gresit, iata! Natura ne arata acest lucru cu prisosinta. Atingerea mamei face miracole, intretine viata, iar exemplul ursului panda este mai mult decat elocvent.

 

Aceasta este o noua dovada a puterii uriase pe care atingerea, caldura si iubirea le au pentru cresterea si insasi supravietuirea speciilor!

 

Iata si alte curiozitati despre ursul panda:

 

– ursii panda au culoarea roz cand se nasc.

– puiul panda are cele mai mici dimensiuni la nastere dintre toate mamiferele.

– intre 6 si 8 saptamani, puii de panda nu-si pot deschide ochii, si sunt aproape imobili pana la varsta de 3 luni.

– puii panda sunt total dependenti de mama lor in primele luni de viata si nu sunt intarcati pana la varsta de 1 an.

– mama panda poate avea grija de doar un singur pui.

– la varsta de 2 ani, puiul panda isi parareste mama si se poate descurca singur.

– o ursoaica fata doar un pui la fiecare doi ani.

– ursii panda isi petrec 16 ore pe zi mancand.

– un urs panda poate manca intre 18 si 36 de kilograme de bambus pe zi.

– nu iti dai seama daca un urs panda este mascul sau femela decat dupa 4 ani.

– cand bambusul este acoperit de zapada, ursii panda se hranesc cu frunze si cu rozatoare mici.

– ursii panda sunt pe cale de disparitie. In libertate traiesc mai putin de 1.000 de exemplare.

– in captivitate sunt aproximativ 110 panda, cei mai multi in China, dar si in Statele Unite, Mexico City, Japonia, Spani, Germania, Franta si Coreea de Sud.

– numarul ursilor panda este din ce in ce mai mic din cauza reducerii habitatului lor natural, dar si a aparatului lor reproductiv foarte lent.

 

Cuvinte cheie: , ,

Loading...
Organic India
seo
Gradinita
Scrie și tu
Nu necesită conectare click aici pentru toate intrebarile
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.

Recomandări

Cele mai noi

Vezi cele mai noi 100 de articole

Cele mai citite din categorie

Meniu