Shop
Ultimele 100 de articole

Cel mai bun loc de munca din lume? Afla cat se plateste ca sa imbratisezi zilnic ursi panda

01 februarie 2016, , Vizualizări:
panda - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Ursii panda sunt foarte dragalasi. Va vine sa credeti sau nu, sunt oameni platiti bine pentru a imbratisa zilnic ursi panda.

In coditianul China Daily a aparut un anunt prin care Centrul de cercetare si protectie a ursilor panda urias cauta ingrijitori pentru dragutele animale: “Munca ta are o singura misiune. Sa petreci 365 de zile in compania ursilor panda si sa fii alaturi de ei si la bine, si la greu. Ai nevoie de perseverenta pentru acest job”.

 

Pentru aceasta misiune esti platit cu echivalentul a 32.000 de dolari.

 

Inainte de a aplica, iata cateva lucruri pe care ar trebui sa le stii despre ursii panda.

Cand ajunge la maturitate, ursul panda are intre 125 si 150 de kilgrame. La nastere insa, paradoxal, un pui are doar 90-100 de grame si 20 centimetri. Se naste fara blana, doar cu o piele rozalie, iar daca nu este tinut in brate la pieptul mamei timp de o luna incontinuu, puiul moare de hipotermie. Chiar si doar 3 minute ii pot fi fatale daca este pus jos de mama. Mama panda are un reflex extraordinar: cum se naste puiul, instantaneu il ia la piept si sta asa cu el timp de o luna, iubitoare, il ingrijeste si-i ofera caldura de care are nevoie pentru a creste mare si puternic.

Puiul panda are cele mai mici dimensiuni la nastere dintre toate mamiferele. Intre 6 si 8 saptamani, puii de panda nu-si pot deschide ochii si sunt aproape imobili pana la varsta de 3 luni. Puii panda sunt total dependenti de mama lor in primele luni de viata si nu sunt intarcati pana la varsta de 1 an. Mama panda poate avea grija de doar un singur pui.

La varsta de 2 ani, puiul panda isi parareste mama si se poate descurca singur. Un urs panda manaca aproximativ 16 ore pe zi si poate consuma intre 18 si 36 de kilograme de bambus pe zi.

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.