Shop
Ultimele 100 de articole

10 curiozitati despre nastere pe care nu ti le-a spus nimeni

24 ianuarie 2021, , Vizualizări:
curiozitati despre nastere - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - baby-1681181_1920

Nasterea este unul dintre cele mai naturale lucruri din lume. Insa, intregul proces, de la conceptie, pana la nastere, nu este departe de un film SF. Iata 10 curiozitati despre nastere pe care nu ti le-a spus nimeni.

1. Nasterea si orgasmul

Se pare ca unele femei experimenteaza orgasmul in timpul nasterii. Procentul nu este foarte mare – 0,3%, insa aceste femei nu vor mai asocia nasterea cu durerea, ci cu placerea.

2. Nasterea si alcoolul

In trecut, femeile erau incurajate sa consume alcool in timpul travaliului. Inainte de aparitia miraculoaselor analgezice si anestezice, alcoolul era singura licoare cu efect relaxant. Acum, niciun medic n-ar mai recomanda asta.

3. Nasterea si igiena

Importanta igienei si rolul agentilor patogeni au fost descoperite in anii 1900. Pana atunci, medicii aduceau pe lume copii unul dupa altul fara sa se fi spalat pe maini intre timp. Nu e de mirare ca mortalitatea infantila din pricina infectiilor postpartum era foarte mare.

Citeste si: Nastere naturala vs nastere indusa. 6 diferente majore de care sa tii cont

4. Nasterea si testamentul

In trecut, riscul ca femeia sa moara la nastere sau imediat dupa era destul de mare. Asa se face ca multe femei isi faceau testamentul de cum aflau ca sunt insarcinate.

5. Nasterea cu drujba

Daca idea de epiziotomie te sperie, imagineaza-ti cum nasteau femeile din secolul XVIII. In acele vremuri, daca nu exista o dilatatie normala, medicii executau simfiziotomia, adica sectionarea chirurgicala a simfizei pubiene, in scopul maririi diametrelor bazinului, astfel incat bebelusul sa poata iesi mai usor. Instrumentul cu care se realiza aceasta interventie era un prototip al drujbei din zilele noastre.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.