Cura de slabire. Ce greseli sa eviti. Mituri care iti fac rau. De ce sa nu te infometezi
6. Cand faci sport, te concentrezi pe abdomene
…Si uiti de exercitiile cardio. Si te miri ca nu slabesti sau ca nu ai proportiile dorite. Oricate abdomene ai face, pana nu lucrezi tot corpul, nu vei obtine rezultatele dorite. Iar exercitiile tip cardio sunt cele mai indicate. Vorbeste cu un antrenor care sa te ajute sa-ti fixezi un program corect de sport, personalizat in functie de felul in care reactioneaza corpul tau.
7. Mananci snacks-uri ca sa-ti potolesti foamea
Fii foarte atenta la ce bagi in gura! E posibil sa crezi ca daca iti pacalesti foamea cu o mana de floricele de la colega de birou e ok si asa nu acumulezi prea multe calorii. Dar nu e asa; tot ce bagi in gura se aduna, chiar daca gusti de ici, de colo, cate putin. Daca stii ca te tenteaza sa gusti din orice si esti pofticioasa, asigura-te ca iei masuri de precautie in acest sens: de exemplu, daca atunci cand gatesti nu rezisti tentatiei de a gusta mereu, pe motiv ca trebuie sa-ti dai seama daca mai trebuie sau nu ceva in felul respectiv de mancare, mai bine ia o guma de mestecat in gura atunci cand intri in bucatarie si te apuci de gatit.
MITURI cura de slabire
Ti-ai dori sa pierzi cele cateva kilograme pe care le ai in plus, insa nu stii sigur ce alimente sa incluzi sau sa elimini din dieta. Vestea buna este ca sunt foarte multe informatii legate de slabit. Vestea proasta este ca multe dintre sfaturile disponibile se bat cap in cap, iar tu nu stii cum sa le triezi.
1. Daca mananci grasimi te ingrasi
Te-ai confruntat vreodata cu mancarimi, piele uscata, scalp uscat, pierderea parului, probleme cu memoria, sistem imunitar scazut sau dereglari ale menstruatiei? Toate aceste simptome au in comun o dieta scazuta in grasimi.
Corpul are nevoie de grasimi pentru crearea de hormoni sanatosi si pentru dezvoltarea sistemnului imunitar. Alimentele care sunt, in mod natural, bogate in grasimi sanatoase si uleiuri (in special omega 3), sunt o parte esentiala a dietei tale.
Asigura-te ca manaci suficiente grasimi sanatoase, precum avocado, somon si ulei de peste, ulei de masline extravirgin si ulei de nuca de cocos.
2. Margarina este mai buna decat untul
Margarina nu are grasimi saturate, motiv pentru care multe persoane o considera un substitut sanatos pentru unt. Din nefericire, margarina este creata in laborator si, prin urmare, nu este naturala. Este un produs chimic pe care organismul nu stie cum sa-l digere, ba mai mult poate fi periculos pentru tesuturi. In locul margarinei poti folosi ulei extravirgin de masline sau ulei din nuca de cosos.
3. Sucurile dietetice sunt o alternativa sanatoasa la cele carbogazoase
Bauturile dietetice sunt pline de indulcitori artificiali, care sunt, de fapt, foarte toxici pentru organismul uman. Aceste toxine creeaza un dezechilibru in organism si in creier care, in mod ironic, va cauza acumularea de kilograme.
O alternativa sanatoasa este apa proaspata, ceaiul de plante sau suc proaspat de legume.
4. Produsele sarace in grasimi sau cele fara grasimi sunt cele mai bune
Specialistii in marketing de pe piata alimentelor ar vrea sa crezi ca produsele sarace/ fara grasimi sunt cele mai bune pentru tine. Insa prin eliminarea grasimii din alimente acestea isi pierd gustul. Si pentru a compensa asta, producatorii adauga zahar pentru un plus de savoare.
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta