Dieta indiană. Cel mai bun plan de dietă indiană pentru pierderea în greutate - Pagina 2 din 4 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 14 ani pentru voi

Dieta indiană. Cel mai bun plan de dietă indiană pentru pierderea în greutate

Dieta indiană - sfatulparintilor.ro - pixabay-com - pulses-4760706_1280
Credit foto: Imagine de yilmazfatih de la Pixabay

Ce grupe de alimente include?

Dieta indiană este bogată în alimente hrănitoare precum cereale, linte, grăsimi sănătoase, legume, lactate și fructe.

Dietele majorității indienilor sunt puternic influențate de religie, în special de hinduism. Religia hindusă învață nonviolența și că toate lucrurile vii ar trebui să fie evaluate în mod egal. De aceea este încurajată o dietă lacto-vegetariană, iar consumul de carne, păsări, pește și ouă este descurajat. Cu toate acestea, lacto-vegetarienii mănâncă produse lactate.

O dietă lacto-vegetariană sănătoasă ar trebui să se concentreze pe cereale, linte, lactate, legume, fructe și grăsimi sănătoase precum uleiul de cocos.

Condimente precum turmeric, schinduf, coriandru, ghimbir și chimen sunt în fruntea mâncărurilor tradiționale, adăugând o aromă bogată și beneficii nutriționale puternice.

Turmericul, unul dintre cele mai populare condimente folosite în India, este celebrat pentru proprietățile sale antiinflamatorii, antibacteriene și anticancerigene (7 Sursă de încredere).

S-a descoperit că un compus din turmeric numit curcumină combate inflamația din organism, îmbunătățește funcția creierului și reduce factorii de risc ai bolilor de inimă (8, 9, 10).

Dieta emotionala. Ce sa faci ca sa fii sanatos!

Ce să mănânci

Încearca să incluzi următoarele ingrediente în planul zilnic de masă:

Legume: rosii, spanac, vinete, bame, ceapa, pepene galben, conopida, ciuperci, varza si multe altele

Fructe: Inclusiv mango, papaya, rodie, guava, portocale, tamarind, litchi, mere, pepene galben, pere, prune, banane

Nuci și semințe: caju, migdale, arahide, fistic, semințe de dovleac, semințe de susan, semințe de pepene verde și multe altele

Leguminoase: fasole, linte, leguminoase și năut

Rădăcini și tuberculi: cartofi, morcovi, cartofi dulci, napi

Cereale integrale: orez brun, orez basmati, mei, hrisca, quinoa, orz, porumb, paine integrala

Lactate: brânză, iaurt, lapte, chefir

Ierburi și condimente: usturoi, ghimbir, cardamom, chimen, coriandru, garam masala, boia de ardei, turmeric, piper negru, schinduf, busuioc și multe altele

Grăsimi sănătoase: lapte de cocos, lactate cu grăsime, avocado, ulei de cocos, ulei de muștar, ulei de măsline, ulei de arahide, ulei de susan

Surse de proteine: tofu, leguminoase, lactate, nuci și semințe

Mesele și gustările ar trebui să se concentreze pe alimente proaspete, întregi, aromate cu ierburi și condimente.

În plus, adăugarea de legume fără amidon, cum ar fi verdeață, vinete sau roșii, la mese, va oferi un plus de fibre care vă poate ajuta să vă simțiți mulțumit pentru o perioadă mai lungă de timp după masă.

Citeste continuarea: 1 2 3 4

Cuvinte cheie:
Data articol: 23/04/2024