Shop
Ultimele 100 de articole

Top 5 regrete ale oamenilor care mor. Daca am putea da timpul inapoi…

14 aprilie 2018, , Vizualizări:
sfatulparintilor.ro - Sanatate sufleteasca: Top 5 regrete ale oamenilor care mor. Daca am putea da timpul inapoi…

Ceea ce este insa o informatie cheie relevata de studiile si cartea australienilor este faptul ca acei oameni care s-au setat pe a trai o existenta mediocra suprimandu-si sentimentele pozitive de a avea pace sufleteasca,  au dezvoltat mai repede de-a lungul vietii boli legate si sustinute de amaraciunea sufleteasca si resentimentele carate de ei de-a lungul anilor. Aceasta este foarte important ca dovada a conexiunii indiscutabile dintre minte, corp si spirit. Nu degeaba in lumea medicala, indeosebi cea neconventionala, cancerul este numit “maladia urii si a resentimentelor” iar bolile pancreasului vin din pierderea bucuriei si a dulcetii de a trai, in timp ce afectiunile cardiace au in spate greutati adunate in inima de care oamenii nu au putut, stiut sau vrut sa se descotoroseasca pe drumul vietii pentru a pasi mai eliberati mai departe.

Autorii cartii au mai relevat faptul ca aproape fiecare pacient barbat ingrijit de ei au simtit si au declarat cu regret ca au pierdut anii copilariei copiilor lor si compania partenerei de viata din pricina faptului ca au muncit prea mult si au fost prea absenti din viata familiei. Acesti barbati purtau o tristete cronica in ei din acest motiv.

Acestea toate ne dau o reala lectie de viata cu privire la cum iti poti mentine un suflet sanatos, traind in prezent si fiind permanent atent sa fii onest fata de tine insuti. Nu esti aici ca sa traiesti viata altor oameni sau sa implinesti asteptarile celorlalti la nesfarsit.

In cuvintele autorilor se mai spune: “Frica de schimbare precum si multe alte frici i-au facut pe oameni sa pretinda altora, ca si pentru sine, ca sunt multumiti, cand in realitate, adanc in sinea lor, tanjeau sa rada din tot sufletul chiar si cand ceilalti nu se asteptau de la ei sa o faca sau sa isi dea dreptul sa fie umani si sa faca mici prostioare ca in adolescenta, traind viata din plin.”.

 

Nu e niciodata prea tarziu sa ne debarasam de regrete si mai ales sa fim cine vrem cu adevarat a fi.

 

Mai multe articole despre sanatate sufleteasca aici.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.