Cele 7 secrete ale oamenilor norocosi - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 7 secrete ale oamenilor norocosi

Secretul 4: “Ghinionistii” pariaza pe cartile slabe

Daca urmariti un joc de poker veti vedea ca jucatorii de succes nu pariaza toate mainile care le vin. Mai mult, numarul cartilor “aruncate” il depaseste cu mult pe cele jucate. Si asta pentru ca jucatorii de poker stiu sa calculeze probabilitatile pentru fiecare combinatie. Stiu cand culoarea bate full-ul si care din ele se poate intampla cel mai probabil. Norocosii stiu cand sa parieze. E un pariu calculat. Norocosii sunt cei mai tenace oameni de pe pamant cand trebuie sa fie. Dar se si retrag rapid atunci cand stiu ca toate probabilitatile sunt impotriva lor. De fapt, ei opteaza doar pentru situatiile castigatoare pentru ca au invatat sa recunoasa oportunitatile. Ce inseamna o oportunitate? In primul rand trebuie sa te intrebi daca rezolva o problema larg intalnita. Apoi daca oamenii au bani sa cumpere solutia. Apoi daca ajungi cu solutia la oamenii cu problema. In ultimul rand sa te intrebi daca solutia este intr-adevar buna. Daca raspunsurile sunt negative la aceste intrebari, atunci norocosii vor renunta din start pentru ca stiu ca este “o mana” necastigatoare, indiferent cat de mult le place lor ideea. Atunci cand au o mana pierzatoare, norocosii o arunca pentru a-si limita pierderile.

 

Ghid cuvinte
Ghid digital. Descarci instant
100 de expresii care fac rau copiilor, interzise unui parinte bun
47 lei
Cumpara Descarca demo
Ghid cuvinte
eBook: Sute de idei pentru o viață armonioasă
Cum să fii cu ADEVĂRAT BINE cu TINE în pielea ta
47 lei
Cumpara Descarca demo
Secretul 5: Norocul vine prin oameni

Norocul nu apare din senin, el este adus de oamenii din jur. Putini oameni gasesc sume importante pe strada sau comori ingropate in curtea din spatele casei. Chiar si mai putini castiga la loterie. Norocul de fapt vine din oportunitati. Sa zicem ca intalnim pe strada cativa tineri care se plang ca nu si-au gasit perechea. In loc sa te lasi enervat de situatie, mai bine te-ai gandi cum sa creezi un site unde tinerii sa-si gaseasca jumatatea. Si dupa ce vei primi sute de telefoane si inscrieri pe site, fii sigur ca toti prietenii vor spune “Ce norocos! Cum i-o fi venit ideea asta?”. Tu esti stingurul care stie adevarul. Deseori norocul tau poate veni din rezolvarea “ghinionului” altor persoane.

 

Secretul 6: Norocul ii favorizeaza pe cei pregatiti

Sa zicem ca esti un actor amator intr-un mic teatru de provincie. Un mare nume al cinematografiei vine in orasul tau sa-si viziteze o ruda bolnava si vrea sa-si mai abata gandurile venind sa vada o piesa de teatru. Daca vei juca ca un amator nici nu te va vedea. Insa daca esti pregatit si iti joci partitura ca si cum ar fi rolul vietii tale, atunci ai toate sansele sa-ti propuna un rol intr-un film important. Daca nu, mult noroc in rolul tau de amator.

 

 

Secretul 7: Isi asuma responsabilitatea pentru “ghinioanele” din viata

Cea mai grea parte este sa-ti asumi responsabilitatea pentru lucrurile rele care s-au petrecut in viata ta. Atunci cand te afli intr-o situatie dificila, nu vei reusi niciodata sa scapi din ea daca nu accepti ca esti acolo din cauza ca tu ai creat aceasta “mizerie”. Recunoaste ca tu ti-ai creat aceste probleme pana la cel mai mic detaliu si numai asa vei avea puterea sa schimbi situatia. Din fericire, nu este chiar atat de greu precum pare. Viata este ca un buchet. Daca buchetul are apa murdara, tot ce trebuie sa faci este sa incepi sa-i pui apa curata, astfel incat toata murdaria sa dispara. Nu peste mult timp, si mintea ta va scapa de “murdarie” si va fi plina de informatii clare si proaspete. Asta inseamna ca nu trebuie sa te lupti cu vechile tale convingeri, ci sa le dai mai putina importanta. In plus, acorda atentie sporita noilor convingeri pe care vrei sa le adopti. Incet-incet, acestea vor lua locul celor vechi. Si te vei trezi zicand “Ce norocos sunt!”.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/08/2015