Cele 7 secrete ale oamenilor norocosi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele 7 secrete ale oamenilor norocosi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » Cele 7 secrete ale oamenilor norocosi

In timp ce unii dintre noi se chinuie sa razbata in viata, “norocosii” intalnesc la tot pasul oportunitati de care profita la maximum fara a arata ca s-au chinuit prea mult. Si atunci spunem despre ei ca s-au nascut sub o stea norocoasa, ca norocul sta lipit de ei, ca zeita Fortuna le zambeste zilnic etc. Ceea ce nu multi oameni stiu, cu totii ne-am nascut sub aceasta stea norocoasa, cu totii avem norocul lipit de noi si tuturor ne poate zambi zeita Fortuna. Numai ca nu ne dam seama de asta si nu facem ceea ce trebuie.

Iata 7 secrete ale oamenilor norocosi, dezvaluite de Charles Burke, autorul cartii “Comanda mai mult noroc”.

 

Secretul 1: Oamenii norocosi nu cred in noroc

Zece oameni de afaceri prosperi i-au declarat lui Burke ca nu cred in noroc.  Totusi, au recunoscut ca pe parcursul vietii s-au tot sincronizat evenimente care le-au adus linistea. Deci, ei prefera sa le spuna altfel acestor evenimente, nu noroc.

 

Secretul 2: Oamenii norocosi au si ei “ghinion”

Si oamenii norocosi au probleme. Numai ca ei nu le vad asa, ci le considera oportunitati. Sa zicem ca intreaga comunitate este infestata de o insecta. In timp ce “ghinionistii” se vor plange de “nenorocire”, oamenii norocosi se vor gandi cum sa rezolve problema si sa ajute intreaga comunitate. Si in plus, solutia, ii poate imbogati. Marile averi s-au construit pe fondul rezolvarii unor mari probleme. Aceasta este reteta norocului pe care oricine o poate stapani.

 

Secretul 3: Oamenii obisnuiti prefera sa renunte decat sa piarda

Gandeste-te de cate ori ai esuat, ai pierdut intr-o anumita situatie. Si apoi gandeste-te daca intr-adevar a fost un esec sau te-ai oprit, de fapt, din drum. Ai abandonat lupta, fara a astepta sa vezi rezultatul final: victorie sau esec. Daca numarul situatiilor in care ai renuntat este mai mare, atunci nu se cheama ghinion, ci abandon. Intreaba-te ce s-ar fi intamplat daca n-ai fi renuntat, daca n-ai fi aruncat prosopul in ring inainte de gongul final. Oare la capatul luptei nu e posibil sa fii fost un castig?

 

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 13/08/2015