Ce este karma și de ce este reală? 3 tipuri de karmă și cum funcționează  - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce este karma și de ce este reală? 3 tipuri de karmă și cum funcționează 

Ce este karma
Credit foto: Depositphotos.com

Care este un exemplu de karma? Cum funcționează?

Barland a dat doua exemple cu privire la cum funcționează karma in societatea noastră.

Primul exemplu vine dintr-o simplă prietenie de cartier. El povestește cum vecinii lui i-au scos odată gunoiul pentru el. A apreciat acest gest și va răsplăti favoarea din când în când, dacă nu și-au aruncat deja coșul de gunoi. Deci, karma lor bună este răsplătită și invers.

Al doilea exemplu implică un prieten de-al său care a avut probleme financiare la facultate. Acest prieten a avut norocul să primească ajutor financiar de la un donator anonim. Odată ce a absolvit și a devenit mai stabil financiar, a început să facă donații frecvente către același fond de burse. Fluxul și refluxul karmei în acest scenariu arată că dăruirea ei este rezultatul primirii acesteia.

Semnele pozitive ale generozității altora te vor influența cel mai probabil să faci același lucru.

Acesta este modul în care se joacă de obicei karma. Inversul poate fi văzut, de asemenea, clar. Dacă simți că strigatul tau de ajutor nu este niciodată auzit, s-ar putea să fii mai puțin dispus să-i ajuți pe alții.

Barland considera faptul că karma are nevoie doar de o cantitate mică de energie pentru a continua să funcționeze. El spune: „Dacă iau inițiativa de a fi amabil în moduri mici, fără a aștepta favoruri inapoi, abia atunci ajut karma să curgă în jurul comunității mele, revenind la mine pe neașteptate.” Nu există nicio modalitate de a garanta că vei primi recompense pentru faptele tale bune.

În schimb, trebuie să speri că bunătatea și generozitatea ta îi vor ajuta pe ceilalți și îi vor inspira în luarea deciziilor. Nu ar trebui să aveți o intenție anume pentru karma pe care o puneți în lume, la fel cum nu ar trebui să vă așteptați să fiți rasplatit pentru bunătatea voastră.

Care sunt cele 3 tipuri de karma?

1.Sanchitta

Karma Sanchitta este acumularea tuturor acțiunilor și faptelor tale pe care le-ai finalizat într-o viață trecută. Această karma compromite apoi acțiunile tale trecute și viitoare și este responsabilă pentru situațiile în care te poți afla.

2. Prarabdha

Karma Prarabdha este karma ta trecută care este responsabilă pentru karma ta actuală și este un șablon karmic care nu poate fi evitat sau schimbat.

3. Agami

Karma Agami este karma pe care o creezi pentru tine în prezent pentru a fi luată in considerare în viitor. Gândurile și acțiunile tale vor fi cunoscute și, pe măsură ce încerci să rezolvi karma trecută, vei crea o nouă karmă pe care o poți sau nu o poți rezolva în viața următoare.

foto: Depositphotos.com

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: ,
Data articol: 19/05/2023