Shop
Ultimele 100 de articole

8 situatii in care nu trebuie sa dai nimanui explicatii

20 iunie 2021, , Vizualizări:
nu trebuie sa dai nimanui explicatii

Multe dintre alegerile pe care le facem in viata – de la ce facem si cum ne conducem si pana la oamenii cu care interactionam – pot constitui motive de chestionare si comentarii facute de cei din jurul nostru. Membrii familiei prietenii si, uneori, necunoscutii, toti au o opinie legata ce modul in care facem noi lucrurile, indiferent de importanta acestora pentru noi.

Uneori, oamenii iti cer explicatii pentru deciziile sau alegerile pe care tu le faci in viata ta. Te-ai putea simti obligat sa raspunzi, insa nu este treaba nimanui si nici nu trebuie sa dai cuiva explicatii pentru urmatoarele situatii (chiar daca te gandesti ca ar trebui s-o faci).

Nu datorezi nimanui o explicatie despre cum traiesti

Indiferent ca coabitezi cu fostul/a iubit/a, ca ai inchiritata o camera intr-un apartament in care sta si proprietarul ori ca esti in casa parintilor pentru o vreme, nu trebuie sa dai nimanui o explicatie legata de locuinta ta. Daca esti constient de situatia ta locativa atunci inseamna ca ai propriile motive pentru asta si nu e treaba nimanui sa te traga la raspundere.

Nu datorezi nimanui o explicatie despre prioritatile din viata ta

Ai propriile idei despre ceea ce te face fericit pe tine, ceea ce este prioritar pentru tine. De vreme ce suntem persoane diferite cu valori, vise si aspiratii diferite, prioritatile tale vor diferi fata de ale altei persoane. Tocmai de aceea nu datorezi nimanui vreo explicatie pentru ceea ce crezi tu ca reprezinta prioritatile din viata ta. Acest lucru te priveste doar pe tine si nu este treaba nimanui.

Citeste si: 10 lucruri pentru care nu trebuie sa ceri iertare

Nu datorezi nimanui scuze daca nu iti pare rau

Daca nu-ti regreti actiunile si consideri ca cealalta persoana se insala atunci nu trebuie sa te scuzi. Multi oameni sunt gata sa oferi rapid scuze insa procedeaza gresit. Chiar nu este nevoie sa iti ceri iertare daca nu iti pare rau sau daca punctul tau de vedere nu a fost ascultat.

Nu datorezi nimanui o explicatie daca vrei sa petreci putin timp singur

Ai putea fi ingrijorat sa nu fi etichetat drept necioplit, antisocial sau ciudat cand anulezi planuri sau alte obligati intrucat ai nevoie de timp pentru a-ti aseza liniste in ganduri sau pur si simplu vrei sa respiri aerul proaspat din gradina in liniste. Insa este perfect normal sa petreci timp singur, ba mai mult acesta este un obicei bun care ar trebui adoptat de mai multi oameni. Bucura-te de aceasta decizie luata de tine pentru ca nu datorezi nimanui nicio explicatie pentru ea.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.