5 tipuri de conexiuni spirituale pe care le intalnim in viata - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

5 tipuri de conexiuni spirituale pe care le intalnim in viata

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Dezvoltare personala » 5 tipuri de conexiuni spirituale pe care le intalnim in viata
tipuri de conexiuni spirituale

O conexiune spirituala este conectarea cu ceva mai mare decat tine. Acest lucru ar putea insemna sa fii conectat la divin sau doar sa te simti atras de ceva ce iubesti si iti pasa cu adevarat.

Desi aceste legaturi pot proveni din aceeasi nevoie innascuta al unui sens mai profund, fiecare conexiune este diferita in sine. Intelegerea lor este ceva care ne poate aduce beneficii tuturor in moduri tangibile si importante.

Iata 5 tipuri de conexiuni spirituale pe care le intalnim in viata

Pe masura ce fiecare individ se angajeaza pe calea lui spirituala , cei mai multi ajung sa gaseasca un sentiment de conexiune si sens din aceleasi surse.

Sa aruncam o privire la cateva dintre principalele tipuri de legaturi pe care le putem intalni si modul in care acestea modeleaza abordările noastre fata de viata si numeroasele provocari ale acesteia:

 Cei dragi

Pentru multi oameni, legatura spirituala pe care o impartasesc cu cei dragi le ofera puterea de care au nevoie pentru a face fata greutatilor si provocarilor din viata. Indiferent daca se confrunta cu o pierdere a locului de muncă sau cu o infidelitate, a sti ca cei dragi le sunt alaturi este o sursa puternica de sprijin.

In ceea ce priveste legaturile, aceasta este probabil cea mai puternica conexiune pe care o poti impartasi cu o alta persoana. Faptul ca familia ta sa fie o sursa de putere si iubire iti permite nu numai sa te bucuri de momentele bune, ci si taria de a invata din cele rele.

De-a lungul timpului, s-ar putea sa inveti sa obtii mai multa bucurie si satisfactie prin legaturile familiale care devin mai puternice. Poti intari aceasta conexiune lucrand din greu pentru a va sprijini unul pe celalalt si asigurandu-va ca sunteti alaturi unul pentru celalalt atunci cand vremurile devin dificile.

Citeste si: 5 semne ca ai intalnit pe cineva dintr-o viata anterioara. Tie ti s-a intamplat?

Religiile

Religia ta poate fi, de asemenea, o sursa puternica de conexiune spirituala pentru tine. Multi oameni se simt puternic conectati cu religia lor si cu divinul din cauza diferitelor moduri in care i-a ajutat in viata. De exemplu, budismul isi invata discipolii sa vada toate lucrurile ca fiind nepermanente. Acest punct de vedere iti poate permite sa depasesti obstacolele cu mai multa usurinta.

Religiile pot fi definite vag in acest context – chiar si religiile neorganizate pot da indivizilor un sentiment profund de inradacinare. Doar sa stii ca exista ceva mai mare decat tine poate fi o sursa de putere pentru multi oameni. Aceasta legatura se intareste si atunci cand iti faci timp pentru a-ti onora religia si tot ceea ce te invata.

In plus, legatura pe care o impartasesti cu religia ta se poate manifesta si in alte moduri. Acest lucru ar putea include un sentiment de protectie de catre zeitatea ta, prin care se poti inspira pentru a face bine pentru lume.

Natura

Natura este adesea o sursa de inspiratie si confort pentru multi oameni din lume. Aceasta include sa fii inconjurat de natura, precum si sa ai timp pentru a o aprecia. Unii oameni se pot simti conectati spiritual cu Mama Natură, in timp ce altii pot aprecia modul in care natura imbunatateste sanatatea mintala. Fiecare tip de legatura este unica si puternica in sine. A fi capabil sa petreci putin timp in fiecare zi in natura te va ajuta sa te simti improspatat si intinerit, mai ales daca esti blocat intr-un birou la serviciu toata ziua.

Pentru a profita la maximum de aceste conexiuni, asigura-te ca iti petreci mult timp liber in natura. Poti face acest lucru in weekend, mergand intr-o drumetie in padure sau pur si simplu seara apreciind stelele din afara ferestrei tale.

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 29/11/2021