7 lectii de viata invatate de copii din relatia parintilor lor - Pagina 2 din 2 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

7 lectii de viata invatate de copii din relatia parintilor lor

lectii de viata invatate de copii

5. Bucurie in familie

In majoritatea familiilor copiii nu-si vad parintii decat muncind. Insa in familie ar trebui sa existe si momente in care nimeni nu face nimic. Toata lumea sa iasa afara si sa se joace, sa se distreze.

Te mai poate interesa: De ce divortul este cea mai buna solutie intr-o relatie toxica. Efecte devastatoare asupra copiilor, cand parintii nu se inteleg

6. Cum sa lupte cinstit

Doi oameni inseamna doua personalitati diferite si este imposibil sa nu intervina o disputa din cand in cand. Daca unii specialisti spun ca nu este bine ca cei mici sa asiste la discutiile dintre parinti, altii spun ca a fi martorii unor astfel de conflicte nu este atat de daunator. Exceptie cazurile in care se ajunge la “Nu stiu de ce m-am maritat cu un idiot ca tine!”. Insa atat timp cat disputele sunt civilizate, copilul invata cum sa gestioneze o diferenta de opinii. Intelege ca trebuie sa asculte si parerea celuilalt si ca trebuie sa-i valideze sentimentele si sa i le ingeleaga.

7. Cum sa isi ceara iertare

Ai fost lipsita de politete cu sotul? Ai facut din tantar armasar ca si-a cumparat sotia o rochie noua? Ai gresit? Cere-ti iertare. Copilul trebuie sa te vada facand asta. Iertarea este vindecare. Este foarte important ca un copil sa-si vada parintii furiosi, iar apoi din nou fericiti unul in bratele celuilalt, dupa ce au rezolvat problema. Aceste imagini le var duce cu el la maturitate si va sti ce are de facut cand el insusi se va confrunta cu asa ceva.

Foto: Pixabay.com

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 06/02/2021