Top 10 alimente pe care sa le incerci in Creta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Top 10 alimente pe care sa le incerci in Creta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Top 10 alimente pe care sa le incerci in Creta
alimente pe care sa le incerci in Creta
Credit foto: Imagine de Jeff Velis de la Pixabay

Creta este cea mai mare insula din Grecia si isi intampina vizitatorii cu zone salbatice, munti si plaje fine. Bucataria cretana cuprinde atat preparate traditionale, cat si internationale, la care au adaugat ingrediente si arome unice.

In cea mai mare parte, preparatele culinare din Creta contin ierburi aromate, legume verzi, branza, peste proaspat, ulei cretan si rachiu.

Iata un top 10 alimente pe care sa le incerci daca esti in Creta.

Branza cretana

foto: Depositphotos.com

Fiecare localitate din Creta are propria ei reteta de branza. Aceasta se prepara din lapte de capra sau de oaie, sau o combinatie intre cele doua tipuri de lapte. Una dintre cele mai delicioase este graviera, o branza tare, care e mai dulce cand e proaspata, iar cand se invecheste are gust de alune. Daca esti amator de branza cremoasa, atunci trebuie sa incerci pichtogalo Chanion sau myzithra, o branza tanara, usoara.

14 obiceiuri si traditii din Grecia pe care ar trebui sa le cunosti

Dakos

foto: Depositphotos.com

Dakos este un preparat foarte popular in Creta. Il mai poti gasi si sub denumirile koukouvagia (bufnita – n.r.) sau kouloukopsomo (n.r. – paine pentru catei). Ce este dakos? Este un fel de bruschetta, inmuiata in ulei de masline, pe care se pun rosii si branza myzithra. Se asezoneaza cu ulei cretan de masline, sare, oregano si piper.

Chochlioi boubouristi (melci prajiti)

foto: Depositphotos.com

Nu doar francezii se dau in vant dupa melci, ci si grecii. Melcii sunt trecuti prin faina si prajiti in baie de ulei de masline, apoi se scufunda in vin (sau otet). Se poate asezona, dupa gust, cu rozmarin.

Kalitsounia (tarta cu branza)

foto: Depositphotos.com

In Grecia gasesti multe tipuri de tarta cu branza, insa acesta este unic. Aluatul se coace in forma de cescuta si se umple, in functie de zona, cu alt tip de branza. Pentru desavarsirea gustului, deasupra se pune miere.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 04/04/2024