Shop
Ultimele 100 de articole

14 obiceiuri si traditii din Grecia pe care ar trebui sa le cunosti

19 aprilie 2019, , Vizualizări:
obiceiuri si traditii din Grecia - sfatulparintilor.ro - pixabay_com

Iata ce obiceiuri si traditii din Grecia ar trebui sa le cunosti, daca vrei sa petreci vacanta in aceasta tara. Pune-te la punct cu cateva obiceiuri si traditii din Grecia, citind cele scrise mai jos!

  1. Trunchiurile copacilor sunt vopsite in alb in Creta pentru a contracara furnicile. Insa au si un aspect placut, nu-i asa?
  1. Mataniile pe care grecii le tin in mana nu au o insemnatate religioasa. Ei le folosesc pentru a-si omori timpul. Incearca-le si tu! Vei vedea ca nu e chiar atat de simplu sa le manuiesti.
  1. Daca te duci sa mananci singur la masa, vei astepta destul de mult sa ti se preia comanda. Este rar intalnit sa mananci singur in Grecia, asa ca ospatarul va crede ca astepti pe cineva si este considerat nepoliticos sa vina sa ceara comanda inainte ca ceilalti oaspeti sa fi sosit.
  1. Grecii platesc cash, nu sunt obisnuiti cu cecuri si carduri de credit.
  1. Grecii construiesc case pentru fete. Si construiesc atat cat au nevoie in prezent, lasand restul constructiei pe mai tarziu, pentru cand va fi nevoie. Baietilor nu li se construiesc case, caci se considera ca fata cu care se va insura va avea casa ei. In Grecia, fetele mostenesc casa parintilor/bunicilor.
  1. Toaletele publice pot fi o adevarata problema la greci. Motivul este simplu: grecii nu le utilizeaza. Ei fac tot posibilul sa nu foloseasca alta toaleta decat pe cea proprie. Asa ca, daca ai probleme cu toaletele publice, sa stii ca este din cauza turistilor, nu a localnicilor.
  1. Intr-o localitate sunt cel putin doua cafenele. Localnicii vin aici sa auda ultimele barfe. Clientii sunt in general barbati. Nu ca nu ar avea voie si femeile. Insa ele nu sunt interesate. Si oricum vor auzi barfele de la soti. Cafenelele sunt vopsite, de regula, in culorile partidului pe care il simpatizeaza patronul, iar clientii vor fi tot simpatizanti ai aceluiasi partid. Se evita astfel certurile pe motive politice.
  1. Furturile sunt destul de rare in Grecia caci se considera sub demnitatea lor sa ia ceva ce nu le apartine. Insa negustorii te pot insela daca nu le place de clientul pe care il au.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , , , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu