Prajituri de post: Cele mai gustoase 25 de prajituri de post - Pagina 5 din 5 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele
de 15 ani pentru voi

Prajituri de post: Cele mai gustoase 25 de prajituri de post

prajituri de post
Autor: Redacția Sfatulparintilor.ro

Prajituri de post #21: Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)

Reteta de la 

Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara

Ingrediente Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)

100 gr tarate de ovaz
100 gr faina integrala
150 gr margarina vegetala moale
100 gr miere de albine Dulceata Florilor
1 lingurita scortisoara
1 lingurita praf copt

 

Mod de preparare Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)

Punem intr-un vas taratele de ovaz, faina, praful de copt si scortisoara. Adaugam margarina moale si mierea.
Framantam bine cu mainile pana obtinem o compozitie omogena. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Aplatizam bila de aluat cu mana si o asezam pe suprafata de lucru pe care am presarat tarate de ovaz. Presaram si deasupra tarate si intindem foaia cu sucitorul. Decupam biscuitii cu o forma.

Ii desprindem cu grija si ii punem in tava.
Punem biscuitii in cuptorul incalzit in prealabil si ii coacem circa 5-10 minute.

Pofta buna!

Prajituri de post #22: Bomboane raw pentru copii

Bomboane raw pentru copii

Ingrediente Bomboane raw pentru copii

curmale fără sâmburi (cam 150 grame)
stafide,
nuci (6 nuci am folosit eu)
nuca de cocos,
pudră de roşcove (optional)
seminte susan / in
nuca de cocos

 

Mod de preparare Bomboane raw pentru copii

Am mixat ingredientele in blender si le-am amestecat. Eu nu am adaugat miere, intrucat curmalele sunt deja foarte dulci, iar compozitia s-a legat foarte bine (curmalele fiind foarte fragede). Daca nu aveti curmale atat de moi, incat sa se lege compozitia, puteti stoarce cateva picaturi dintr-o portocala. Pasta astfel obtinuta am modelat-o in forme sferice pe care le-am tavalit prin seminte de susan, nuca de cocos (dupa preferinte).

Pofta buna!

Prajituri de post #23: Biscuiti de post pentru toata familia

Biscuiti de post pentru toata familia

Ingrediente Biscuiti  de post pentru toata familia

100 grame margarina
o banana
faina
vanilie, scortioara
nuci macinate
stafide, migdale optional
zahar optional

 

Mod de preparare Biscuiti  de post pentru toata familia

Am amestecat margarina, lasata in prealabil la temperatura camerei sa devina moale, banana si nucile, dupa care am adaugat faina cat cuprinde. Aluatul framantat astfel l-am lasat la rece 20 minute in frigider. Apoi am intins aluatul si am taiat cu forme haioase (imprumutate de la jucariile fetitei mele) :). Am pus biscuitii in tava cu hartie de copt, 10-20 minute la 180 grade, preincalzit, pana ce au capatat o culoare aramie.

Pofta buna!

Prajituri de post #24: Chec de post cu cacao si stafide

Reteta de la

Chec de post cu cacao si stafide

Ingrediente Chec de post cu cacao si stafide

– 3 cani faina (cana normala de ceai)
– 2 cani zahar
– 2 cani apa minerala
– 3/4 cana ulei
– 1 1/2 plic cu praf de copt
– 1 lingura esenta de vanilie sau 2 pliculete cu zahar vanilat
– 2-3 linguri cu cacao
– esenta de rom
– 100 gr stafide

 

Mod de preparare Chec de post cu cacao si stafide

Intr-un castron amestecam faina, cacaoa cernuta (sa nu ramana cocoloase) si praful de copt. Separat amestecam zaharul, uleiul,esenta de vanilie si esenta de rom si mixam foarte bine. Adaugam apoi apa minerala. Amestecam cele doua compozitii usor. Adaugam si stafidele.

Tapetam tava de chec (sau tavile daca sunt mai mici) cu ulei si tapetam cu faina, apoi turnam compozitia. Dam la cuptor (eu am lasat la foc mic) circa 30-40 de minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

Pofta buna!

Prajituri de post #25: Prajitura de post

Reteta de la 

Prajitura de post

Ingrediente Prajitura de post

350 g făină,

100 g zahăr,

1 linguriţă sare,

10 g praf de copt,

200 g margarină,

1 borcan gem de prune,

100 g nucă măcinată.

 

Mod de preparare Prajitura de post

Intr-un castron cernem făina cu praful de copt.

Adăugăm sarea, zahărul şi amestecăm până la omogenizare.

Margarina se taie cubuleţe mici şi se adaugă peste făină, frământăm până obţinem un aluat sfărâmicios.

Două treimi din aluat se pun într-o tavă unsă cu margarină şi se tasează bine.

Se unge aluatul cu gem şi se presară nuca măcinată.

Se presara restul de aluat deasupra şi se dă la cuptor (preîncălzit la 180 grade C) pentru 30-40 minute.

Servim după ce se răceşte.

Pofta buna!

Te mai poate interesa si Retete de post: 30 de preparate populare

Citeste continuarea: 1 2 3 4 5

Data articol: 29/11/2025