Nu va vindem gogosi! Dar va prezentam 11 retete de gogosi delicioase
Gogosi pufoase de post # Reteta 5
Ingrediente Gogosi pufoase de post
– o jumatate de kilogram de faina alba
– 200 de ml de apa
– 50 ml de ulei
– 4 linguri de zahar
– un pliculet de zahar vanilat
– o lingura de esenta de vanilie
– 25 de grame de drojdie proaspata
– un varf de cutit de sare
– ulei pentru prajit
– zahar pudra
Mod de preparare Gogosi pufoase de post
intr-un castron mic se pun drojdia, doua trei linguri de apa calduta si o lingura de zahar si se amesteca foarte bine. Se lasa maiaua la crescut. intre timp, intr-un vas mai mare se amesteca faina, restul de zahar, sarea si zaharul vanilat. Se pune apa la incalzit si se adauga maiaua peste ingredientele uscate. Apa calduta se toarna peste compozitie impreuna cu uleiul si esenta de vanilie.
Aluatul se framanta bine si se lasa la crescut cel putin 30-40 de minute. Se imparte apoi in doua bucati din care se intind, pe o suprafata pudrata cu faina, doua foi. Cu ajutorul unui pahar se formeaza gogosile si se pun la prajit in ulei foarte bine incis. Daca iti doresti, le poti umple cu gem sau dulceata. La final se pudreaza gogosile cu zahar. Se servesc calde.
Mai multe retete sunt aici.
Imagine de Džoko Stach de la Pixabay
Aceste DOUĂ ZODII respiră UȘURATE după ULTIMA SuperLună plină până în octombrie 2025
Lecția DIVINA pe care fiecare ZODIE trebuie să o ÎNVEȚE înainte de 2025