Retete culinare romanesti. 11 retete din topul preferintelor strainilor
Retete culinare romanesti: Papanasi cu dulceata de afine
Reteta de CARMENICA

Deliciosul preparat cu branza dulce, servit cu marmelada sau gem si smantana, le place si strainilor, nu numai noua.
Ingrediente Papanasi cu dulceata de afine
600 g branza de vaci proaspata
150 g zahar tos fin
250 g faina
3 oua
1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
vanilie
200 g smantana
dulceata de afine
ulei pentru prajit papanasii
Mod de preparare Papanasi cu dulceata de afine
Intr-un vas amestecam branza cu zaharul si bicarbonatul, adaugam ouale si vanilia, iar la sfarsit faina. Intr-o tigaie ceva mai adanca, punem uleiul la incins si ne apucam iute sa formam papanasii.
Din aluat formam bile de marimea unei portocale mai mici. Cu degetul aratator trecem prin centrul bilei, apoi bila o trecem prin faina. Marim gaura din mijlocul bilei, tot cu degetul si aplatizam usor papanasul obtinut. Formam si mici bilute de aluat, pe care le vom pune deasupra papanasilor.
Micsoram usor focul sub tigaie si prajim cate 2-3 papanasi, ii prajim pe ambele parti pana devin caramizii.
Din aluat ies cca 10 papanasi si 10 bilute.
Peste fiecare papanas, turnam cate o lingura de dulceata de afine si o lingura de smantana si asezam deasupra cate o biluta.
Pofta buna!
Iar aici avem cele mai delicioase retete.
Retete culinare romanesti: Drob de miel
Reteta de vio_dreams

Cine a venit in Romania de Pasti s-a indragostit de drobul de miel.
Daca vreti sa preparati pentru Sarbatorile care se apropie, avem pregatite aici cateva retete delicioase.
Ingrediente Drob de miel
2 kg organe miel
8 oua
1 legatura ceapa verde
1 legatura usturoi verde
1 legatura marar
1 legatura patrunjel
condimente pt drob
sare, piper
Mod de preparare Drob de miel
Se fierb organele de miel in apa cu un praf de sare.
Se toaca marunt verdeturile.
Organele fierte se dau prin masina de tocat (sau la robotul de bucatarie) si se amesteca cu verdeturile.
Se adauga galbenusurile, albusurile batute spuma si condimente dupa gust si se amesteca pana s eomogenizeaza compozitia.
Se pune compozitia in tava. In mod normal pe fundul tavii se pune prapurul de la miel insa au n-am avut asa ca am pus hartie de copt. Se bat doua galbenusuri si se toarna deasupra.
Se dau la cuptor la foc potrivit aproximativ 1 ora. Eu i-am cam uitat in cuptor si s-au rumenit mai mult decat ar fi trebuit. Se lasa sa se raceasca apoi se taie felii.
Pofta buna!
Pe lista am mai putea adauga micii, carnatii afumati, sunculita afumata, parjoalele moldovenesti, zacusca, clatitele cu gem si dovleacul copt.
Surse: originaltravel.co.uk, easteuropeanfood.about.com, worldtravelguide.net
Imagine de Alfaviski8 de la Pixabay
