Pregateste-te de iarna! Descopera beneficiile zincului pentru imunitatea ta - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Pregateste-te de iarna! Descopera beneficiile zincului pentru imunitatea ta

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Pregateste-te de iarna! Descopera beneficiile zincului pentru imunitatea ta

Ne apropiem de sfarsitul lunii octombrie si nu peste mult timp vor veni frigul si gerul. Pentru a ne pregati corpul ar fi bine sa incepem deja sa luam suplimente alimentare care sa ne sporeasca imunitatea.

 

Pregateste-te de iarna! Descopera beneficiile zincului pentru imunitatea ta!

 

Studii realizate de cercetatori de la Universitatea din Helsinki au descoperit ca suplimentele de zinc pot reduce cu pana la 42% durata unei raceli. Ei au ajuns la aceasta concluzie dupa ce au analizat datele a 13 teste clinice care cercetau capacitatea tabletelor de zinc de a lupta eficient impotriva racelilor. Trei dintre aceste teste relevau faptul ca o doza de 75 mg pe zi de acetat de zinc scade durata racelii cu aproximativ 42%. Alte 5 studii au scos la iveala faptul ca alte tipuri de saruri de zinc, administrate in fiecare zi, in concentratii mai mari de 75 mg, scad durara unei raceli cu 20%. Insa, o cantitate mai mica de atat nu avea nici un efect asupra bolii. Nici in ceea ce priveste eventualele efecte adverse ale consumului zilnic de zinc nu au fost descoperite dovezi.

 

 

Zincul contribuie la intarirea sistemului imunitar, este o parte importanta in dezvoltarea copiilor, ajuta la producerea de insulina, si are un rol important in dezvoltarea simturilor mirosului si gustului, precum si in fertilitate. De asemenea, zincul este vital in sarcina pentru ca asigura dezvoltarea normala a fetusului.

Lipsa acestui mineral creste simtitor riscul de dezvoltare a infectiilor, prin slabirea sistemului imunitar. De asemenea, poate scadea apetitul.

 

 

Sursele naturale de zinc sunt scoicile, carnea, ficatul, germenii de grau, semintele de dovleac, cerealele integrale, semintele de floarea soarelui si laptele. De asemenea, puteti apela la suplimentele alimentare ce contin zinc.

 

Atentie insa! Nu luati „dupa ureche” astfel de suplimente. Cereti sfatul medicului de familie. El este in masura sa va recomande doza optima de zinc de care aveti nevoie. (Sursa: nutritional-supplements-health-guide.com)

Data articol: 27/10/2015