Imunitate scazuta? Iata ce obiceiuri trebuie sa schimbi - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Imunitate scazuta? Iata ce obiceiuri trebuie sa schimbi

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Sanatate fizica si mentala » Imunitate scazuta? Iata ce obiceiuri trebuie sa schimbi
Imunitate scazuta - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - disease-4392133_1920

Daca ai o imunitate scazuta ar trebui sa iti verifici obiceiurile. Stilul de viata are o influenta foarte mare asupra imunitatii. Iata ce obiceiuri ar trebui sa schimbi ca sa nu te mai confrunti cu neplacutele probleme ce decurg dintr-o imunitate scazuta a organismului tau.

Ai imunitate scazuta daca mananci prea mult zahar

Consumul a 100 grame de zahar (echivalentul a doua cutii de suc) reduce abilitatea celulelor albe de a omori bacteriile cu 40%. Efectul de inhibare a imunitatii apare la mai putin de 30 de minute dupa ingerare si poate dura pana la 5 ore. Consumul de carbohidrati complecsi sau de amidon nu are nici un efect asupra imunitatii.

Excesul de alcool duce la o imunitate scazuta

Prea mult alcool poate afecta sistemul imunitar in doua feluri. In primul rand, produce o deficienta nutritionala generala si priveaza organismul de nutrienti importanti ce stimuleaza imunitatea. In al doilea rand, alcoolul, ca si zaharul, are proprietatea de a inhiba celulele albe sa omoare germenii. Doze foarte mari de alcool nu le permit celulelor albe sa se inmmulteasca, sa actioneze asupra potentialelor celule canceroase si reduce capacitatea macrofagelor sa produca factorii de necroza tumorala. O singura bautura nu are efect asupra sistemului imunitar, dar trei sau mai multe sigur au. Imunitatea este invers proportionala cu cantitatea de alcool consumata. O cantitate ce poate produce intoxicatie cu alcool va afecta si imunitatea.

Alergenii din mancare scad imunitatea

Din cauza unei ciudatenii genetice, anumite „armate” ale sistemului imunitar considera ca anumite substante sunt inamicii si ii ataca, desi ele sunt inofensive (gluten, lapte etc.). Astfel apar reactiile alergice. Inaintea luptei, peretele intestinal era ca un zid impenetrabil de invadatori. Dupa mai multe intalniri cu alergenii, peretele este afectat si astfel invadatorii (substantele toxice) din mancare trec in fluxul sanguin si organismul nu mai lucreaza corect. Aceasta problema este cunoscuta ca sindromul intestinului permeabil.

Daca mananci prea mult ai o imunitate scazuta

Obezitatea duce la inhibarea sistemului imunitar. Afecteaza abilitatea globulelor albe de a se inmulti, scade astfel productia de anticorpi  si intarzie vindecarea unei infectii.

Asadar, poti tine cont de aceste informatii si sa iti ajustezi propriile obiceiuri de viata ca sa te bucuri din plin de o sanatate de fier alaturi de familia ta, pe care sa nu ti-o sabotezi fara sa iti dai seama.

Data articol: 06/02/2021