Când vine vorba despre gătit toată lumea are sfaturi. Unele mai bune, altele mai puţin bune. Fiecare are propriile metode, iar miturile despre ce face pastele nelipicioase sau cum se găteşte cel mai bine carnea de porc sunt care mai de care.
Laptele de capra este unul dintre primele superalimente consumate. Beneficiile laptelui de capra sunt cunoscute de mii de ani de catre oameni.
Stii deja cat de importanta e alimentatia ta in lunile magice in care iti alaptezi puiul la san. Specialistii recomanda ca, in toata aceasta perioada, sa mananci cu 500 de calorii in plus fata de aportul normal.
Chiar daca gatesti in casa si ai controlul ingredientelor puse in mancare, asta nu inseamna neaparat ca gatesti si sanatos.
Ce pește să mâncăm? se întrebă fiecare. „Peștele de mare conține mercur și metale grele!“ este mesajul demolator (și dezinteresat?) al unor manipulatori de opinie.
Beneficiile chefirului pentru sanatate sunt sustinute de ani de studii. Bogat in substante nutritive si probiotice, este foarte benefic pentru digestie si sanatatea intestinelor.
Fisticul este nu doar delicios, ci și o gustare cu multe beneficii. Nutriționistul Gianluca Mech ne explică de ce este sănătos să mănânci fistic.
Beneficiile polenului crud pentru sanatate sunt numeroase datorita continutului de proteine, lipide, glucide, fibre solubile si insolubile.
Beneficiile chimenului pentru sanatate sunt numeroase si deloc de neglijat.
Beneficiile inului nu se pot contesta pentru ca, de secole, inul au fost apreciat pentru proprietatile lui de protectie a sanatatii.
Chiar daca esti obsedat de propria greutate, trebuie sa stii ca exista alimente care nu ingrasa si pe care le poti manca in orice cantitate.
In general, mesele de Paste romanesc au, in centrul lor, ca “piesa de rezistenta”, mielul. Dar cat de sanatoasa este carnea de miel?
Beneficiile iaurtului pentru sanatate sunt atat de impresionante incat multi oameni il consuma zilnic.
Inca din copilarie stim ca un mar pe zi tine medicul departe. Si nu este deloc un proverb fara acoperire stiintifica. Studii moderne au scos la iveala beneficiile incontestabile ale merelor pentru sanate. Iata numai cateva dintre ele.
Chiar si astazi, meiul este un aliment de baza in intreaga lume. Afla in continuare care sunt beneficiile meiului.
E dulce, e gustoasa, e sanatoasa. Ciocolata neagra, in special, aduce numeroase beneficii sanatatii, nu doar iti potoleste pofta de “ceva bun”.
Daca nu esti atent, carnea te poate imbolnavi. Iata 4 tipuri de carne care te pot trimite la spital.
Humusul nu numai ca este delicios, dar este si versatil, plin de substante nutritive si a fost legat de numeroase beneficii impresionante pentru sanatate. Beneficiile humusului nu trebuie ignorate.
Beneficiile guliei includ capacitatea sa de a imbunatati procesele digestive, de a ajuta la atingerea obiectivelor de pierdere in greutate si de a stimula sistemul imunitar.
Chipsurile de cartofi sunt delicioase, conveniente si ca pret, insa in niciun caz foarte sanatoase. Chipsurile de cartofi sunt bogate in cartofi calorii, dar si grasimi trans si sare. Mai ales cele cumparate.