Shop
Ultimele 100 de articole

5 cocktailuri cu fructe de pădure pe care merită să le încerci

24 septembrie 2021, , Vizualizări:
cocktailuri cu fructe de pădure

O petrecere reușită este atunci când ai prietenii aproape și ești în mijlocul familiei. Iar o petrecere și mai reușită este să-i uimești pe aceștia cu rețetele tale de cocktailuri speciale, pline de imaginație și delicioase. Nu trebuie decât să urmezi pașii simpli din rețetele propuse în acest articol. De asemenea, ca să-ți fie mai ușor te poți folosi de ustensile special destinate realizării de cocktailuri. Este recomandat să ai un shaker, un agitator, o linguriță de cocktail pentru bar, un pahar mai înalt și multe alte obiecte pe care le găsești pe acest site. Sunt accesorii ce-ți vor simplifica munca și cu ajutorul cărora vei face un adevărat spectacol. Așadar, am pregătit în continuare 5 cocktail-uri cu fructe de pădure, senzaționale, aromate și gustoase pe care merită să le încerci.

Mojito vesel cu afine 

Ingrediente pentru 4 pahare:

Mod de preparare:

Afinele, lămâia și zahărul se pun într-un pahar încăpător și se amestecă cu ajutorul unui agitator. Se pot zdrobi puțin pentru a scoate sucul și aromele din fructe. Se adaugă câteva frunze de mentă cu multă gheață. La final, se umple paharul cu apă minerală și rom, în cantități egale. Se ornează cu afine întregi pentru un aspect plăcut.

Rapsodia fructelor de pădure

Ingrediente 4 porții:

Mod de preparare:

Într-un pahar se zdrobesc cu un agitator fructele și frunzele de busuioc (ingredientele se împart în patru părți). Se toarnă peste sucul de merișoare și de lămâie (o parte). Adaugă gheață cuburi sau zdrobită, obținută prin mașina specială de zdrobit gheața. Completează cu sifon sau apă minerală. Se ornează pe deasupra cu fructe de pădure.

Martini electric cu zmeură, afine și suc de mango

Ingrediente pentru 1 porție:

Mod de preparare:

Într-un cocktail shaker pune vodcă (sau martini), lichiorul de portocale si sucurile de mango și afine. Umple cu 2-3 cuburi gheață. Mixează-le bine în shaker prin mișcări rapide. Toarnă conținutul într-un pahar de special de cocktail și ornează cu zmeură.

Cocktail special cu afine açai, merișoare și mure

Ingrediente pentru 1 porție:

Mod de preparare:

Umple un pahar înalt pentru cocktail cu cuburi de gheață. Adugă toate tipurile de suc și garnisește cu fructele de mure.

Cocktail șpriț cu aromă delicată de lavandă și afine

Ingrediente pentru 8 porții:

Sirop simplu de lavandă:

Șpriț cu vodcă:

Mod de preparare:

Sirop de lavandă

Într-o oală mică se pun ingredientele (apa, zahărul și afinele). Se încălzește la foc mediu până zahărul se dizolvă. Se adaugă apoi crenguțele sau lavanda pentru uz culinar și se lasă să fiarbă la foc mic timp de 10 minute. Se lasă la răcit și se strecoară siropul printr-o sită fină. 

Șprițul de votcă

Într-o carafă încăpătoare, se combină vodca, 100 ml de sirop de lavandă, sucul de lămâie si sifonul. Se adaugă gheață și o mână de afine. Se toarnă în pahare joase și se ornează cu afine și crenguțe de lavandă.

După cum spun Sonja și Alex, secretul un cocktail de neuitat este în primul rând prepararea lui cu ingrediente proaspete și reci. Nu uita că băuturile alcoolice din compoziția cocktailurilor se pot înlocui cu diferite sucuri și vor fi la fel de fresh. De asemenea, în loc de vodcă poți pune băuturi mai ușoare precum martini, gin sau prosecco.

Sursa foto: unsplash.com

Cuvinte cheie:

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.