- Uleiuri hidrogenate
Aceste uleiuri se pot transforma in adevarate otravuri din cauza modului in care sunt produse. Ele sunt extrase din vegetale prin procedee chimice si sunt bogate in acizi grasi omega-6 si grasimi trans. Desi acizii grasi omega-6 sunt benefici organismului, in cantitate mica, in “supradoza” ei cresc riscul dezvoltarii mai multor tipuri de cancer, inclusiv cancer de piele. Grasimile trans cresc riscul aparitiei cancerului colorectal, la prostata si la sani.
Inlocuieste uleiurile hidrogenate cu uleiuri virgine de masline sau de cocos.
- Somonul de cultura
Desi somonul este un aliment foarte sanatos, cel de cultura poate duce la aparitia cancerului. Somonul de cultura poate contine insecticide, mercur, dioxine, bifenili policrorurati.
Opteaza pentru somonul salbatic atunci cand cumperi somon. Este mai scump decat cel de cultura, insa e mai sanatos.
Te mai poate interesa si
Top 10 alimente care pot produce cancer si top 10 alimente care previn cancerul
Sursa: simplecapacity.com
Foto: pixabay.com
Citeste continuarea: 1 2