Uneori, o boala anume te ajuta sa-ti intelegi mai bine corpul ori sa descoperi lucruri benefice pentru organism, de care inainte nu aveai habar. Este si cazul Daniellei Walker, care s-a trezit ca are o boala auto imuna. Iata povestea ei, spusa chiar de ea insasi.
Pana in urma cu cinci ani, cuvantul gelatina insemna pentru mine o substanta verde stralucitor, care tremura si putea fi feliata si mancata in cupe de plastic. Nu stiam ca exista un ingredient anume care transforma sucul intr-o forma solida, cu atat mai putin habar nu aveam de faptul ca aceasta substanta are beneficii pentru sanatate.
Dupa ce am fost diagnosticata ca suferind de o boala digestiva autoimuna, am decis sa-mi analizez dieta pentru a ma ajuta cu simtomele cu care ma confruntam de doi ani in coace. Medicamentele administrate aveau mai degraba efecte negative decat pozitive asupra corpului, iar o interventie chirurgicala majora ori o viata pe pastile nu erau raspunsurile pe care mi le doream.
Pe internet am descoperit ca lactatele si cerealele puteau cauza probleme cu inflamatii in intestine asa ca am incercat sa le elimin din alimentatia mea. Aceasta dieta difera drastic de tot ceea ce stiam insa a functionat si am decis sa ma tin de ea.
La numai cateva zile de la adoptarea acestui regim alimentar simptomele legate de afectiunile digestive s-au redus la jumatate. Eram capabila sa diger mancare si, incet, am inceput sa pun inapoi kilogramele e care le pierdusem.
Citeste continuarea: 1 2