Friptura de miel la cuptor. 6 retete nelipsite de pe mesele de Pasti - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Friptura de miel la cuptor. 6 retete nelipsite de pe mesele de Pasti

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Friptura de miel la cuptor. 6 retete nelipsite de pe mesele de Pasti
friptura de miel la cuptor - sfatulparintilor.ro - pexels_com - beef-blur-chicken-323682
Credit foto: Photo by Chevanon Photography from Pexels

Friptura de miel la cuptor este nelipsita de pe mesele de Pasti ale romanilor. Iata aici cele mai gustoase retete de friptura de miel la cuptor prezentate de cititoarele Sfatulparintilor.ro.

Friptura de miel la cuptor

IngredienteFriptura de miel la cuptor

– carne de miel (pulpa si piept de miel)
– 2 rosii
– 1 ardei gras rosu
– cativa catei de usturoi
– ulei
– sare, piper si cimbru dupa gust
– vin rosu

Mod de preparareFriptura de miel la cuptor

Se spala bine bucatile de carne de miel in cateva ape (apa rece), pana ramane curata apa pe ele, apoi se lasa 15 minute in apa cu otet (3 parti apa la o parte otet) cat se le acopere, pentru a scoate mirosurile neplacute, apoi se unge carnea de miel cu ulei, se presara peste ea sare, piper si cumbru dupa gust.

Se fac cate 2 sau 3 mici gaurele sub pielea fiecarei bucati de carne si se introduc 2-3 catei de usturoi, apoi se pun si rosiile si ardelul gras taiate feliute peste carne (pentru mai multa aroma si fragezime), dupa care se asaza pulpa de miel in tava cuptorului (tava acoperita cu un capac), care a fost incins bine inainte.

Se lasa la cuptor aproximativ 15-20 minute, dupa care se adauga in tava cateva linguri de apa.

Se intoarce pulpa cand pe o parte cand pe alta pentru a se rumeni uniform. Daca apa scade, se mai adauga cate putin si nu uitati, din cand in cand puneti peste carne, sosul din tava, astfel carnea se va fragezi si rumeni foarte frumos.

Dupa aproximativ 1 ora si jumatate, friptura de miel e cam gata (spre final se stropeste carnea cu 4-5 linguri de vin rosu si se mai lasa putin). Se opreste cuptorul si in sosul din tava se adauga 2-3 catei de usturoi tocati marunt, iar apoi se mai adauga peste carnea de miel cateva linguri din acest sos si se lasa sa se patrunda putin. Usturoiul acesta va definitiva aroma fripturii (pentru ca friptura de miel sa fie mai frageda se stropeste cu putin coniac).
Noi am servit aceasta friptura delicioasa cu mujdei de usturoi verde (facut cu rosii) si mamaliguta.

Pofta buna!

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Ingrediente Pulpa de miel la cuptor

1 pulpa de miel
300 mi de vin alb
condimente:
belsug de mirodenii picant – solaris
coriandru
oregano
rosmarin
cimbru
sare
piper
usturoi uscat si verde

Mod de preparare Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel a stat la baitz-ul din vin si condimente 2 zile la frigider pentru a fi carnea cat mai frageda. Apoi am mai condimentat putin pulpa, am pus-o in tava impreuna cu baitz-ul si usturoiul si am lasat-o la cuptor pentru 80 de minute. Am servit cu sos de usturoi (mujdei de usturoi, smantana, castraveti murati si marar)

Friptura de miel la cuptor cu vin si menta

Friptura de miel cu vin si menta

Ingrediente Friptura de miel cu vin si menta

1 kg pulpa miel cu os
250 ml vin alb
250 ml apa
3-4 catei usturoi
cimbru

menta
piper
sare

Mod de preparare Friptura de miel cu vin si menta

Condimentam bine bucatie de carne cu sare piper, cimbru si menta si le punem intr-un vas yena. Usturoiul il taiem feliute si il punem peste carne.
Turnam in tava vinul si apa atat cat sa acopere bucatile de carne.
Dam la cuptor la foc iute si lasam pana scade zeama si carnea e rumenita. Cand si cand mai stropim cu sosul din tava.
Garnisim cu frunzulite de menta.

Friptura de miel la cuptor

Ingrediente

-Un miel de 7-8 kg.fara maruntaie,
-100 ml.ulei,
-2-3 cepe mari,
-300 ml.vin rosu,
-1 lingurita Maggi secretul gustului intensavor cu gust de legume,

-1 lingura boia de ardei dulce,
-1 lingurita boabe de coriandru,
-1 lingurita tarhon,
-1 lingurita curry,
-o capatana de usturoi.
-4-5 foi de dafin,
– sare dupa gust.

Mod de preparareFriptura de miel la cuptor

Se taie carnea in bucati si se parleste pe focul de la ochiul de la aragaz pentru a inlatura eventualele fire de lana, se spala bine si se pune in tava in care am pus jumatate din cantitatea de ulei, peste carne adaugam ceapa taiata felii, usturoiul curatat de coaja, boiaua de ardei dulce, maggi secretul gustului, tarhon, curry, sare, foi de dafin, coriandru, stropim cu vin din belsug, adaugam uleiul ramas si lasam peste noapte carnea la macerat.

A doua zi punem o folie de aluminiu peste tava si dam tava la cuptor la foc potrivit. Din cand in cand mai luam cu lingura ulei din tava si dam peste carne. Cand este patrunsa inlaturam folia si mai lasam cateva minute sa se rumeneasca bine. Se serveste cu muraturi si mamaliguta calda.

Pofta buna!

Citeste continuarea: 1 2

Data articol: 10/04/2023