Shop
Ultimele 100 de articole

Efectele miraculoase pe care le are broccoli asupra cancerului de prostata

21 noiembrie 2013, , Vizualizări:

Zeci de studii au fost efectuate pentru a se descoperi cum actioneaza broccoli asupra barbatilor care au probleme la prostata si cum poate ajuta leguma-miracol la prevenirea cancerului la prostata. Potrivit datelor de ultima ora, cercetatorii britanici de la Institutul de Cercetari Alimentare din Norwich (Anglia) au descoperit o substanta chimica, numita sulforafan, care interactioneaza cu celulelele carora le lipseste o gena antitumorala-cheie (denumita Pten) si reprima acest tip de cancer. Cand gena respectiva se dezactiveaza sau nu mai este la fel de puternica, se poate delansa boala. Totodata ei sustin ca sulforafanul are efecte distincte in functie de prezenta sau absenta genei Pten.

 

Un alt studiu, realizat de o echipa de specialisti in nutritie, relava faptul ca broccoli isi pierde calitatile anticangerigene daca nu este prezenta enzima denumita mirosinase. Ipoteza cercetatorilor a fost ca aceasta enzima, continuta de lastarii de broccoli, va imbunatati producerea de sulforafan, precum si absorbtia lui in organism, daca sunt combinati cu pudra obtinuta din broccoli.

Specialistii avertizeaza ca cea mai buna modalitate de a evita cancerul, de orice natura ar fi el, este o dieta echilibrata, care sa includa multe fructe si legume.

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
minimax