Dieta Dukan, intre mit si realitate - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Dieta Dukan, intre mit si realitate

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Dieta Dukan, intre mit si realitate
dieta dukan - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - asparagus-2169305_1920

Adorata de unii, hulita de altii, Dieta Dukan este insa una dintre cele mai celebre cure de slabire din toate timpurile.

Cum de-a lungul vremii in jurul Dietei Dukan s-au tesut mituri peste mituri, Pierre Dukan explica cat adevar si cata fictiune este in realitate:

 

 

Este o dieta prea restrictiva: FALS

Nimic mai neadevarat. In realitate poti manca oricat doresti, fara a fi nevoie sa iti cantaresti portiile de mancare sau sa numeri caloriile. Dukan recomanda o lista de 100 de alimente tolerate care pot fi combinate in fel si chip, practis singura limita este imaginatia ta.

 

 

Dieta Dukan este nesanatoasa: Fals

Cei care critica aceasta dieta afirma ca, de cele mai multe ori in necunostinta de cauza, Dieta Dukan priveaza organismul de o serie de nutrienti esentiali, fiind o dieta hiper proteica. Realitatea insa contrazice spusele acestora: doar in faza de atac se consuma preponderent proteine, dar fiind o perioada limitata (faza de atac dureaza intre 3 si 10 zile). Incepand din etapa de Croaziera veti alterna zilele de proteine cu zile de proteine+legume. In plus, medicul francez incurajeaza gatitul, existand chiar o carte in care acesta prezinta 350 de retete delicioase, adaptate special.

Citeste continuarea: 1 2

Cuvinte cheie: , ,
Data articol: 26/08/2014