Seteaza-ti mintea:
1. Fii responsabila. Nu e nimeni altcineva responsabil in locul tau pentru scaderea ta in greutate. Asuma-ti raspunderea pentru ce mananci si pentru cat de des faci miscarea necesara intr-o dieta.
2. Rupe cercul vicios al scuzelor. Cu totii suntem obisnuiti sa gasim scuze ca sa justificam anumite obiceiuri si comportamente, insa acestea nu ne sunt de nici un folos cand vine vorba de scaderea in greutate. Forteaza-te sa iti accepti esecurile, motivele lor si munceste ca sa ti le imbunatatesti.
3. Gestioneaza-ti emotiile. Pentru multi oameni, mancarea are ratiuni emotionale si e o refulare, o compensare pentru alte lucruri din viata care nu functioneaza tocmai bine. Daca vrei sa iti setezi diferit mintea va trebui mai intai sa te confrunti cu aceste emotii puternice care se afla in spatele nevoii tale de a manca.
4. Invata sa gandesti clar si rational. Uneori dupa o zi grea de munca, emotiile iti spun ca meriti sa te recompensezi cu o prajitura sau cu ciocolata, dar ratiunea te poate ajuta sa realizezi ca nu ai nevoie de asta, ca sa iti respecti programul de slabit.
5. Schimba-ti propria programare a mintii. Multi dintre noi ne-am setat sa gandim ca suntem grasi sau nesanatosi sau ca nu vom arata niciodata asa cum ne dorim. Schimbandu-ti programarea mentala chiar poti reusi sa ajungi la imaginea dorita.
Vrei sa stii ce trebuie sa mananci pentru a fi sanatos si plin de vitalitate? Cumpara si tu Ghidul dietei alcaline.
Motiveaza-te:
1. Alege-ti o fotografie care sa te motiveze, fie a ta de acum cativa ani, cand erai mai slaba, fie a unei persoane pe care o admiri.
2. Stabileste-ti teluri mici zilnice care sa te ajute sa le implinesti pe cele mari.
3. Recompenseaza-te: ai muncit mult si e normal sa iti oferi o recompensa, insa nu una alimentara.
4. Indeamna-ti prietenii sa te incurajeze.
5. Ramai in compania oamenilor care iti pot oferi un exemplu bun, motivant.
Citeste continuarea: 1 2