Daca vrei sa mananci mai mult de 1 ou pe zi, atunci Plowe recomanda pastrarea proportiei de 3:1 – adica 3 albusuri la 1 ou intreg.
Iata reteta nutritionistului Kelly Plowe pentru un mic dejun care iti va tine de foame pana la ora pranzului:
Ingrediente:
½ o ceasca de ciuperci taiate;
½ o ceasca de spanac;
2 linguri de ceapa maruntita;
1 ou;
3 albusuri;
Sare si piper.
Mod de preparare
Imprastie putin ulei in tigaie (cu ajutorul unui pulverizator) sau unge putin tigaia. La focul moderat si adauga ciupercile, spanacul si ceapa, aproximativ 5 minute. Adauga condimentele. Ia compozitia de pe foc si pune continutul intr-un castron.
Intre timp pregatesti ouale: bate ouale temeinic, apoi stropeste tigaia cu putin ulei (poate fi aceeasi tigaie in care s-au pregatit legumele), rastoarna ouale, astfel incat sa se acopere toata tigaia. In momentul in care ouale au inceput sa formeze crusta, adauga legumele si mesteca bine pana cand totul se omogenizeaza, iar ouale sunt bine gatite.
O omleta delicioasa! Pofta buna!
Citeste continuarea: 1 2