Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal
Ciorba cu vacuta: Reteta #5
Ingrediente Ciorba de vacuta
500 g carne de vita cu os
2 morcovi
o telina mica
1-2 cepe
1-2 ardei gras
1 rosie
sare, piper
Mod de preparare Ciorba de vacuta
Carnea se pune la fiert in apa rece cu sare, se ia spuma. Intre timp se pregatesc legumele, se curata, se spala bine si se taie marunt. Se pun la fiert cand carnea este aproape gata. Se lasa sa se fiarba bine, se adauga sare dupa gust. Se pune leustean cand este gata.
Se serveste calda alaturi de un ardei iute.
Pofta buna!
Ciorba din carne de vacuta: Reteta #6
Ingrediente Ciorba de vacuta
600 gr carne de vita
2/3 ceasca de orez
Sare
Piper
Coriandru
1 ceapa
2 morcovi
1 radacina patrunjel
2 linguri pasta de tomate
Patrunjel si leustean verde
Bors de casa pentru acrit
Mod de preparare Ciorba de vacuta
Intr-o oala se adauga carnea de vacuta taiata marunt. Se ia spuma de cate ori este nevoie. Cand a fiert carnea se adauga legumele taiate marunt si orezul. Se potriveste de sare, piper, coraindru. La sfarsit adaugam borsul fiert si pasta de tomate. Se stinge focul si se adauga verdeata taiata marunt.
Pofta buna!
