Ciorba de vacuta: Cele mai bune retete din Oltenia, Moldova si Ardeal
Ciorba din carne de vacuta: Reteta ardeleneasca #3

Ingredientele Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca
1 kg rasol de vitel
4 cartofi
200 g fasole verde pastai
2 morcovi
2 cepe
2 ardei
1 l bors
sare
piper
1 legatura patrunjel
1 legatura leustean
Modul de preparare Ciorba de vacuta – Reteta ardelenasca
Rasolul de vitel se curata si se pune la fiert cu apa si sarea intr-o oala potrivita. In timpul fierberii se spumeaza.
Intre timp, curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeii, fasolea si cartofii. Legumele se taie bucati mari si se pun la fiert impreuna cu rasolul de vitel. Se potriveste cu sare si piper si se lasa in continuare sa fiarba la foc potrivit.
Separat, se strecoara borsul si se pune putin la fiert, cat sa dea cateva clocote. Adaugam frunze de leustean pentru aroma. Dupa ce legumele si rasolul au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase si se taie bucatele. La sfarsit adaugam borsul si carnea.
Ciorba se serveste cu leustean si patrunjel proaspat tocate, presarate deasupra.
Pofta buna!
Ciorba de vacuta: Reteta taraneasca #4

Ingrediente Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca
Pentru 4 portii
700 g carne de vita cu os
2-3 rosii mari
2 cepe
2 oua
1/2 ardei gras
1/2 ardei capia
1 buc. mica radacina de telina
2 morcovi
1 cartof
fidea
sare
piper
patrunjel
Mod de preparare Ciorba de vacuta – Reteta taraneasca
Carnea de vita se spala, apoi se pune la fiert. Intre timp, se pregatesc legumele. Ceapa si telina pot fi fi lasate intregi. Morcovii se taie rondele mari, iar ardeiul bastonase. Se adauga in oala si se lasa sa fiarba. Se taie rosiile si cartofii cubulete, apoi se pun in oala. Se potriveste oala de sare si piper si se lasa la fiert pana cand carnea si legumele sunt fierte. Se adauga fideaua, iar cand e fiarta, se drege oala cu ou batut cu sare si piper. La final se adauga patrunjelul proaspat taiat si se opreste focul.
Pentru un plus de savoare se poate servi cu ardei iute.
Pofta buna!
