Cele mai gustoase si aspectuoase 30 de APERITIVE de Sarbatori - Pagina 3 din 3 - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Cele mai gustoase si aspectuoase 30 de APERITIVE de Sarbatori

APERITIVE de Sarbatori

Aperitive de Sarbatori # 21. Rulouri cu crema de branza

Rulouri cu crema de branza

Mod de preparare
Intr-un bol adaugam untura, zaharul, sarea, amoniu si laptele, amestecam dupa care adaugam treptat faina, pana rezulta un aluat omogen si elastic.
Invelim in folie alimentara si dam la rece 1 ora.
Intr-un bol adaugam branza de vaci proaspata, smantana, mararul, ceapa, usturoiul spalat si tocat, sare si piper dupa gust si amestecam bine. Dam la frigider pana umplem rulourile.
Intindem aluatul pe masa infainata taiem fasii de cca 1-2 cm dupa care rulam pe rulourile unse cu ulei. Le prajim in baie de ulei dupa care le scoatem intr-un vas, le lasam sa se raceasca dupa care le scoatem formele.
Dupa ce sau racit umplem rulourile cu crema cu ajutorul unei lingurite.

Ingredientele si cantitatile sunt aici.

Aperitive de Sarbatori # 22. Ciuperci jambonate

Ciuperci jambonate

Aperitive de Sarbatori # 23. Chec aperitiv cu spanac

Chec aperitiv cu spanac

Privatelaura a trimis o reteta delicioasa de Chec aperitiv cu spanac.

Ingrediente Chec aperitiv cu spanac

500 gr spanac proaspat
200 gr telemea (eu am folosit cas proaspat)
1 leg marar proaspat
150 gr faina
1 lta praf copt
3 oua
120 ml lapte dulce caldut
80 ml ulei floarea soarelui
50 gr unt
sare
piper
oregano

Mod de preparare Chec aperitiv cu spanac

Am spalat spanacul frunza cu frunza, apoi l-am oparit cateva minute. L-am scurs de apa, l-am lasat un pic sa se raceasca si apoi l-am tocat mai mare.
Intr-o tigaie, am pus untul la topit, apoi am sotat cateva minute spanacul tocat, am adaugat sare si piper, am mai lasat cateva minute, apoi am dat deoparte.
Intr-un castron, am cernut faina, am adaugat praful de copt si am amestecat cu lingura. Am adaugat cele trei oua, cate unul pe rand, apoi am incorporat uleiul putin cate putin, si laptele caldut.
Mararul l-am spalat si l-am tocat marunt. L-am adaugat peste compozitie. Apoi am adaugat spanacul sotat si casul faramitat. Am incorporat bine toate ingredientele. Am adaugat inca putina sare.
Am pregatit o forma de chec, am pus o hartie de copt si am turnat compozitia. Deasupra am presarat oregano.
Am dat la cuptor, la foc mediu, cam 60-70 minute.
A iesit o nebunie aromata si gustoasa.

Aperitive de Sarbatori # 24. Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mod de preparare Minitarte cu crema de branza si jeleu de legume

Mai intai, pregatim ingredientele si formele in care vom coace tartele.

Intr-un castron, cernem faina cu un praf de sare si condimentele. Adaugam untul si untura si amestecam cu o lingura, presand bine untul ca sa se distribuie. Cand aluatul devine faramicios, adaugam oul batut si amestecam cat sa se incorporeze, apoi incepem sa framantam cu mana. Daca e necesar, adaugati un pic de faina, dar compozitia nu trebuie sa iasa tare. Dupa ce am framantat, ambalam aluatul intr-o folie alimentara si il dam la frigider.

Intr-un castron, punem branza de vaci, sare, smantana si un cub de unt. Cu ajutorul blenderului, mixam compozitia pana devine spumoasa. Vom obtine o crema de branza extrem de fina si de gustoasa. Dam la frigider.

Intr-un pahar cu apa, dizolvam 1 lingurita de amidon. Curatam legumele si le spalam. Taiem cuburi morcovul si sfecla si le gatim la aburi sau le fierbem pana devin moi. Nu le amestecati pentru ca avem nevoie de fiecare culoare. Vom mixa la blender fiecare leguma, apoi adaugam cate un pic din amidonul dizolvat.

Vom fierbe de rand cate un sos de morcov, sfecla, castravete, adaugam cate un praf de sare. Lasam compozitiile la racit.

Pornim cuptorul.

Scoatem din frigider aluatul, il intindem pe un blat infainat si taiem in functie de formele de copt pe care le avem.

Le punem la copt, in cuptor,la foc mediu, aproximativ 30 minute, poate si mai putin. Nu trebuie rumenite foarte mult, trebuie sa ramana fragede.

Le scoatem si le lasam la racit.
Dupa ce s-au racit, le umplem cu crema de branza, le ornam cu jeleu de legume si se pun la rece pana in momentul servirii.

Chimenul, nucsoara si untura fac ca minitartele sa fie extrem de gustoase si de fragede.

Se pot servi si de pe o zi pe alta daca mai raman, desigur, insa tineti cont ca sosul de legume va colora un pic crema de branza.

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Aperitive de Sarbatori # 25. Placinta cu cartofi si praz

Ingrediente Placinta cu cartofi si praz

3 fire de praz, foetaj de placinta (1 foaie groasa, nu dintre cele subtiri), 4-5 cartofi, 150 g cascaval, rozmarin, 1ou, ulei de masline sau unt, dupa preferinta.

Mod de preparare Placinta cu cartofi si praz

Se taie partea alba de la praz in bucatele mici si se caleste cu ulei si apa.Se presara putin rozmarin si se tine pe foc circa 10-15min. Cartofii se curata de coaja, se taie rondele si se fierb in apa cu sare. Nu trebuie sa fie complet fierti. Se scurg de apa si se amesteca cu prazul.Cascavalul se taie cubulete. Se pregateste foaia de placinta, se unge cu ulei de masline si se imparte in 2. Prima foaie se asaza in tava, peste ea se adauga cascavalul si compozitia de praz cu cartofi. Se repartizeaza uniform pe suprafata foii.Cea de-a doua foaie se pune deasupra se lipesc marginile, se unge cu oul batut in prealabil si se da la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Este gata cand foaia e frumos rumenita. Este delicioasa,i ar daca doriti se pot adauga si feliute subtiri de sunca in interiorul placintei.

Image by StockSnap from Pixabay

Aperitive de Sarbatori # 26. Paine umpluta cu oua

Paine umpluta cu oua

Mod de preparare Paine umpluta cu oua

Branza si smantana se amesteca pana se fac pasta. Pastram 2-3 linguri cat sa ne ajunga sa ungem paine pe cele 3 laterale. La restul de crema adaugam ardei, marar, masilne taiate. Gelatina hidratata si topita se adauga in compozitie. Ouale fierte se curata de coaja.
Taiem capacul (partea de sus a painii), scoatem tot miezul frumos ca sa obtinem caserolei de paine peretii drepti. Punem in paine un strat de crema de branza peste care asezam ouale unul langa altul pe lungime. Acoperim cu crema si apoi punem capacul de la paine.
Ungem la exterior cu pasta de branza si barotam cu patrunjel verde tocat foarte marunt. Dam la rece 2-3 ore dupa care se poate servi.

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Aperitive de Sarbatori # 27. Pâine cu dovlecei și verdeață

Pâine cu dovlecei și verdeață

Aperitive de Sarbatori # 28. Clatite cu branza tofu, ceapa si verdeata

MOD DE PREPARARE Clatite cu branza tofu, ceapa si verdeata

Se amesteca toate ingredientele si se bat bine (cu telul, cu mixerul) pana se obtine o pasta de consistenta unei smantani. Daca totusi compozitia e prea groasa, se mai adauga, putin cate putin, apa minerala.
La clatitele de post, lipsa oului face ca foaia sa se rupa usor, de aceea se fac putin mai groase !!!
Le-am prajit in tigaia speciala de clatite (care nu lipeste), le-am rumenit frumos pe ambele parti.
Ceapa verde si mararul se toaca marunt, se amesteca cu branza si margarina bine , pana devine o pasta, cu care umplem clatitele.
Le-am servit calde cu felii de rosie si castravete.
POFTA BUNA!

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Aperitive de Sarbatori # 29. Brie pane

Ingrediente Brie pane

-300 g brânză Brie
-1 ou
-3 linguri de făină
-ulei pentru prăjit
-dulceaţă de afine

Mod de preparare Brie pane

Brânza Brie se taie în bucăţi egale, se dă prin făină şi apoi prin oul bătut în prealabil.
Uleiul se pune în tigaie, iar când acesta este încins adăugăm brânza.
Bucăţile de brânză se întorc pe o parte şi pe cealaltă până se rumenesc.
Apoi se scot pe un platou şi se ornează cu dulceaţă de afine.

Aperitive de Sarbatori # 30. Salata ruseasca cu scrumbie afumata

Salata ruseasca cu scrumbie afumata

Mod de preparare Salata ruseasca cu scrumbie afumata

De seara, se fierb cartofii in coaja si se lasa la racit. Scrumbia se curata si se taie cubulete sau fasii subtiri. Ceapa se toaca se pune intr-un castron cu foarte putin otet, in care se adauga si scrumbia si se lasa sa se marineze pana a doua zi.

A doua zi se scurg usor ceapa si scrumbia, se presara piper si se drege de acreala. Cartofii se curata si se dau pe razatoarea mare, pe un platou. Peste cartofi se monteaza pestele cu ceapa. Vin apoi, la rand, straturi-straturi,  morcovii rasi, sfecla, maioneza.

Se orneaza dupa imaginatie cu masline verzi sau negre, felii de ou fiert, boabe de mazare si frunze de patrunjel sau ceapa verde.

Ingredientele si cantitatile sunt aici

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 23/12/2020