Aperitive de Sarbatori # 11. Butoiase cu piept de pui
Aperitive de Sarbatori # 12. Guacamole cu usturoi
Ingrediente Guacamole cu usturoi
1 avocado; 1-2 fire de ceapa verde; 1 rosie, zeama de la 1/2 de lamaie; 2 catei de usturoi; patrunjel; sare, piper
Mod de preparare Guacamole cu usturoi
Guacamole este un aperitiv delicios. Aceasta salata se prepara din avocado, ceapa, usturoi si condimente. Se curata si se taie avocado si se stoarce zeama de lamaie peste el, sa nu se oxideze. Se taie si rosia, tot cubulete, se maruntesc ceapa si usturoiul si se adauga si ele. Se potriveste de sare si piper si se amesteca bine.
Aperitive de Sarbatori # 13. Terina din salata de boeuf
Mod de preparare Terina din salata de boeuf
Fierbem ouale apoi morcovii si mazarea, apoi le lasam la racit. Taiem cuburi morcovii si sunca. Intr-un bol amestecam maioneza facuta in casa cu smantana, sare, piper, mustar si zeama de lamaie. Gelatina se inmoaie in supa, apoi se incalzeste conform instructiunilor de pe plic.
Amestecam continutul bolului cu gelatina topita, zarzavatul si sunca. Asezonam daca mai este cazul.
O forma de chec ondulata o tapetam cu folie alimentara, punem in ea 1/2 din compozitia salatei, asezam ouale racite si curatate, apoi acoperim cu restul compozitiei.
Marginile foliei le punem peste terina formata, apoi o lasam la frigider peste noapte.
A doua zi taiem felii terina, cu un cutit bine ascutit.
Cred ca veti fi si voi incantate de noul aspect al… salatei de boeuf.
Aperitive de Sarbatori # 14. Chiftelute de orez
Mod de preparare Chiftelute de orez
Spalam orezul foarte bine, apoi il punem la fiert. Dupa ce s-a fiert il scurgem de eventualul surplus de apa. Adaugam untul si sofranul si amestecam incet. Condimentam dupa gust cu sare si piper. Pana orezul se raceste putin ne apucam sa facem umplutura.
Umplutura
In tigaia Wok, in uleiul incins, la foc potrivit calim ceapa, ciupercile, carnea de pui si ardeiul pana se inmoaie putin. La final adaugam patrunjelul tocat marunt, condimentam cu sare si piper si adaugam pesmet pentru a se lega umplutura.
Ouale se bat cu un praf de sare iar faina o amestecam cu putin pesmet.
Luam orez, punem o lingurita din compozitia de umplutura si formam chiftelutele. Le dam prin faina amestecata cu pesmet, apoi prin ou batut si iar prin faina si pesmet. Le punem la prajit in tigaia Wok, in uleiul incins, la foc potrivit pana se rumenesc si devin aurii.
Pofta buna!
Ingredientele si cantitatile sunt aici
Aperitive de Sarbatori # 15. Friganele cu porumb
Aperitive de Sarbatori # 16. Cosulete de linte cu guacamole
Mod de preparare Cosulete de linte cu guacamole
cosulete
Spalam lintea sub jet de apa rece,apoi o lasam la scurs.
Amestecam lintea cu galbenusul,parmezanul si pesmetul cu grija pentru a nu sfarama lintea.
Puneti 2 linguri de compozitie in forme briose tapetate cu hartie de copt si cu mana presati bine pentru a lua forma unui cosulet.Dam la cuptorulpreincalzit la 180 gr timp de 20 minute.
crema
Mixam avocado cu sucul de lamaie si uleiul de masline pana se omogenizeaza bine.La final eu am adaugat ceapa taiata foarte fin si sarea.Cu posul am umplut cosulete(bine racite) si le-am decorat cu ardei iute.
Ingredientele si cantitatile sunt aici
Aperitive de Sarbatori # 17. Tacos de curcan in salata iceberg warps
Doyna ne incanta cu o reteta delicioasa de Tacos de curcan in salata iceberg warps.
Ingrediente Tacos de curcan in salata iceberg warps
2 linguri pasta de ardei iute
400 g carne tocata de curcan
600 ml supa de pui
140 g de porumb dulce congelat
1 legatura mica de coriandru, tocat
150 ml de smantana
2 frunze de salata iceberg warps
Mod de preparare Tacos de curcan in salata iceberg warps
Se încinge pasta într-o tigaie cu capac. Se adaugă carnea şi se căleşte până se rumeneşte, se adaugă supa.
Se acoperă şi se lasă la fiert uşor 20-25 de minute până ce carnea de inmoiaie, se adauga coriandru si porumbul. Spre sfarsit se pune smanatana. Se serveste in salata iceberg warps.
Aperitive de Sarbatori # 18. Clatite cu umplutura de spanac
Ludovica a trimis o reteta delicioasa de Clatite cu umplutura de spanac.
Ingrediente Clatite cu umplutura de spanac
Aluat:
4 oua
500 g faina
200 ml lapte
apa minerala
2 ling zahar
Mod de preparare Clatite cu umplutura de spanac
Toate ingredientele se amesteca pana se obtine un aluat fluid pentru clatite.
Umplutura:
Se foloseste spanac prospat sau congelat, care mai apoi este tocat si amestecat cu smantana si usturoi. Se obtine o pasta cu care se vor umple clatitele.
Aperitive de Sarbatori # 19. Vinete la gratar umplute cu spaghete si sos picant de rosii
Aperitive de Sarbatori # 20. Salata de pui in portocala
Mod de preparare Salata de pui in portocala
Pieptul de pui il fierbi cu putina sare, apoi il tai cubulete.
Portocala o tai in doua si cureti cu grija miezul, astfel incat sa pastrezi coaja intacta.
Ardeiul il tai felii, iar cascavalul-cubulete.
Intr-un bol amesteci toate ingredientele si pastrezi putin miez de portocala pentru decor.
Umpli cojile de portocale cu salata si decorezi cu miez de portocala, struguri si cardamon. Pofta buna!
P.S. Daca doresti, poti schimba portocala cu pepene galben, mic.
Ingredientele si cantitatile sunt AICI
3 ZODII testate de UNIVERS în săptămâna 16-22 decembrie 2024
Faza lunii când te-ai născut. Cum se calculează și ce spune despre viața ta