Alimente detoxifiere. Nu exista un moment optim pentru detoxifierea organismului, desi multi practica detoxifierea dupa sarbatorile de iarna, cand se exagereaza cu mancarurile grele. Insa, din cand in cand, indiferent de anotimp, este indicata si cate o cura de detoxifiere.
Sfecla este plina de nutrienti, o sursa excelenta de vitaminele B3, B6, C, betacaroten, magneziu, calciu, zinc, fier. Ea ajuta ficatul si bila sa dezintegreze toxinele, iar fibrele ajuta la eliminarea acestora. De efectele sfeclei beneficiezi la maximum daca o mananci cruda, intr-o salata cu legume cu frunze verzi asezonata cu zeama de lamaie.
Lamaia contribuie la imbunatatirea digestiei stimuland enzimele, iar vitamina C “dizolva” toxinele care sunt foarte usor eliminate de organism. De asemenea, lamaile stimuleaza ficatul sa “purifice” sangele.
Marul contine o multime de fibre si de nutrienti care stimuleaza productia de bila, care ajuta ficatul in eliminarea toxinelor. Fibrele solubile din mar, precum si pectin, ajuta la curatarea organismului de metalele grele sau aditivii alimentari consumati involuntar. Cele mai bune sunt merele organice.
Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2 3
Cuvinte cheie: alimente cura detoxifiere, alimente detoxifiere, detoxifiere, detoxifiere iarna, dieta alcalina