Nu exista un moment optim pentru detoxifierea organismului, desi multi practica detoxifierea dupa sarbatorile de iarna, cand se exagereaza cu mancarurile grele. Insa, din cand in cand, indiferent de anotimp, este indicata si cate o cura de detoxifiere. Stii, insa, care sunt cela mai bune alimente pentru detoxifierea organismului?
Iata 8 alimente pentru detoxifierea organismului. Tu cat de des le mananci?
1. Sfecla rosie
Sfecla este plina de nutrienti, o sursa excelenta de vitaminele B3, B6, C, betacaroten, magneziu, calciu, zinc, fier. Ea ajuta ficatul si bila sa dezintegreze toxinele, iar fibrele ajuta la eliminarea acestora. De efectele sfeclei beneficiezi la maximum daca o mananci cruda, intr-o salata cu legume cu frunze verzi asezonata cu zeama de lamaie.
GHID nou: Cum sa fii cu ADEVARAT BINE cu TINE in pielea ta. Sute de idei pentru o viata armonioasa
2. Lamaia
Lamaia contribuie la imbunatatirea digestiei stimuland enzimele, iar vitamina C “dizolva” toxinele care sunt foarte usor eliminate de organism. De asemenea, lamaile stimuleaza ficatul sa “purifice” sangele.
Ce boli vindeca lamaia? Afla aici!
3. Marul
Marul contine o multime de fibre si de nutrienti care stimuleaza productia de bila, care ajuta ficatul in eliminarea toxinelor. Fibrele solubile din mar, precum si pectin, ajuta la curatarea organismului de metalele grele sau aditivii alimentari consumati involuntar. Cele mai bune sunt merele organice.
Beneficii mere. De ce este marul regele fructelor. Cine trebuie a fie precaut cand mananca mere
4. Legumele verzi
Legumele verzi contin crolofila. Aceasta curata organismul de toxinele acumulate din mediul incojurator, metale grele, ierbicide sau pesticide. Asigura-te ca in dieta ta introduce: legume cu frunze verzi, broccoli, castravete, telina, varza de Bruxelles, papadie etc. Acestea purifica sangele si contribuie la o mai buna oxigenare a celulelor.
Citeste continuarea: 1 2