Ce sa mananci pentru a avea un sistem imunitar sanatos - Sfatulparintilor.ro
Ultimele

Ce sa mananci pentru a avea un sistem imunitar sanatos

Sfatulparintilor » Familie-Părinţi » Alimentatie sanatoasa » Ce sa mananci pentru a avea un sistem imunitar sanatos

Alimentatia poate face diferenta intre un corp macinat de boli si un trup sanatos, plin de viata. Iata o lista cu cele mai bune alimente pe care ar trebui sa le incluzi in dieta ta. Nu trebuie, totusi, sa uiti ca o alimentatie inteligent aleasa trebuie ajutata si de miscare, care este o componenta tot atat de importanta a unui stil de viata sanatos.

 

  1. Fructe de soc

Contin multi antioxidanti si ajuta in lupta contra inflamatiilor. In unele studii facute in laborator s-a descoperit ca un extract din fructele de soc anihileaza virusii cauzatori de gripa.

 

 

  1. Ciuperci champignon

Ciupercile iti furnizeaza seleniu, complexul de vitamine B si niacina. Astfel, organismul tau este ajutat din mai multe puncte de vedere. Daca ai un nivel scazut de seleniu corp sunt sanse mai mari sa iei gripa. Iar complexul de vitamine B joaca un rol important in sanatatea sistemului imunitar.

 

 

  1. Fructe Acai

Culoarea lor neagra indica faptul ca au din abundenta nutrientii antocianina. Chiar daca nu exista studii care sa indice fructele drept remediu pentru o anumita afectiune este bine de stiut ca antioxidantii pe care ii contin din belsug distrug periculosii radicali liberi din organism.

 

 

  1. Stridii

Stridiile contin zinc, mineral ce lupta impotriva virusurilor. Zincul ajuta la crearea si activarea globulelor albe care joaca un rol in modul in care raspunde sistemul imunitar la atacurile unor virusi. De asemenea, zincul ajuta sistemul imunitar la vindecarea unor rani externe.

Citeste continuarea: 1 2 3

Data articol: 14/06/2016