Iarna merg foarte bine acriturile, iar niste castraveti bulgaresti se potrivesc de minune alaturi de o friptura, o fasole batuta sau o tocanita.
Iata secretul celor mai buni castraveti bulgaresti.
Despre beneficiile castravetilor aflati mai multe detalii aici.
Castraveti bulgaresti # Reteta 1
Reteta de la cristachem10
Ingrediente Castraveti bulgaresti
(pentru un borcan)
castraveti, ceapa taiata pestisori (cat sa apuci cu trei degete), cateva felii subtiri de morcov, un catel de usturoi, cateva boabe de piper, o bucatica de hrean, o foaie de dafin, o lingurita de zahar, doua linguri de otet, o jumatate de lingurita de sare, o ramurica de marar.
Mod de preparare Castraveti bulgaresti
Pune castravetii, bine indesati, in borcan, ceapa, morcovul, hreanul si catelul de usturoi, apoi toate mirodeniile, zaharul, otetul si sarea.
Completeaza cu apa.
Pune capacul si infileteaza-l bine.
Agita-l bine ca sa se dizolve ingredientele si fierbe-l in bain-marie 30 de minute.
Timpul se calculeaza din momentul in care apa in care fierb borcanele incepe sa clocoteasca.
Castravetii sunt buni de mancat imediat si se pot pastra pana la un an, in loc racoros si la intuneric.
Pofta buna!
Te mai poate interesa 6 motive CONVINGATOARE sa mananci POPULARII castraveti. Numarul 3 este cel mai important
Castraveti bulgaresti # Reteta 2
Reteta de la Laly
Ingrediente castraveti bulgaresti
-castraveti cornisor
-zahar
-sare grunjoasa
-otet
-marar
-ceapa
-boabe de mustar
Mod de preparare
1. Se spala castravetii si se taie la capete. Ceapa se curata si se taie rondele.
2. Se pun in borcanele de 800 gr ceapa taiata rondele, apoi castravetii in picioare. Se adauga 1 lingurita de sare, 2 lingurite de zahar si 5 linguri de otet. Se adauga marar si boabe de mustar. Se completeaza cu apa.
3. Se pun borcanele sa fiarba intr-un vas unde am pus pe fundul lui un prosop de bucatarie, sa nu se sparga la fiert.
4. Se lasa sa fiarba circa 15-20 de minute. Se lasa sa se raceasca, apoi se depoziteaza in camara. Sunt deliciosi.
Pofta buna!
Castraveti bulgaresti # Reteta 3
Reteta de la abetina
Mod de preparare
– Se spala castravetii si se asaza in borcane, se toarna apa peste ei, asa masuram cata apa trebuie in borcan, punem peste castraveti ceapa taiata solzisori, morcovul taiat felii, usturoiul curatat, frunzele de telina si firele de marar uscat.
– Turnam apa intr-o oala, adaugam otet 1/4 din cantitatea de lichid, sare, miere, boabe de mustar, boabe de piper si fierbem compozitia.
– Cand lichidul clocoteste il turnam peste castravetii din borcan, sa avem grija ca borcanele sa fie pe un suport metalic asa va fi evitat craparea borcanelor din cauza temperaturii ridicate.
Punem capace la borcane si asezam borcanele in camara.
Pofta buna!
Castraveti bulgaresti # Reteta 4
Reteta de la lyana8520
Mod de preparare castraveti bulgaresti
Se asaza castravetii in borcanul de 800g. Se adauga otet pana la semnul inferior al borcanului, sare de sac o lingurita, zahar 2 linguri, morcovi rondele, piper negru (boabe), boabe de mustar si marar uscat sau verde si ceapa dupa gust. Se completeaza cu apa. Se sterilizeza cam 30 min, lasandu-se apoi in vasul respectiv pana ce se raceste apa. Fara conservanti!
Pofta buna!
Pentru variante video de retete pentru castraveti bulgaresti, urmariti filmuletele de mai jos!