Există posibilitatea de a ne realiza un scut natural împotriva cancerului dacă includem în meniul nostru zilnic alimentele potrivite, susțin autorii unei cărți. Aceste alimente anticancer au proprietăţi care ne pot ajuta să fim într-o formă extraordinară.
Alimentaţia sănătoasă este aliatul în menţinerea greutăţii, dar poate fi și în protejarea organismului împotriva cancerului. Consumul produselor naturale sau a celor cât mai puţin procesate este esențial, iar multe au proprietăți anticancer. Trebuie doar alese cu atenție.
În cartea ”Nu hrăni cancerul!”, semnată de Pavel Chirilă, împreună cu Mădălina Popescu şi Cristela Georgescu, sunt trecute, conform autorilor, cele mai importante alimente şi beneficiile lor.
Lactatele – Laptele este un aliment complet. Pentru prevenirea şi tratarea cancerului este ideal să se consume lactate fermentate, deoarece conţin floră lactobaciliană necesară revitalizării florei intestinale şi au conţinut scăzut de lipide. În zonele unde se consumă multe lactate fermentate (chefir, sana, iaurt, lapte bătut) respectiv în Asia, longevitatea oamenilor este mai ridicată decât în alte părţi ale lumii.
Peştele – Adaugă peşte în meniu pentru că e delicios, sănătos şi mult mai indicat decât carnea obişnuită. Mai multe, studii demonstrează că alimentaţia bogată în peşte scade numărul, dar şi gravitatea afecţiunilor cardiovasculare, foarte posibil datorită grăsimilor polisaturate.
Ciupercile – Au efect antitumoral, inhibă celulele canceroase şi ajută organismul să se apere de infecţii. Se consumă după un tratament termic foarte uşor (cuptor sau grătar), asezonate cu ulei presat la rece şi condimente. Este recomandat să fie mâncate de 3 ori pe săptămână.
Citeste continuarea pe libertateapentrufemei.ro