7: Fără fast food
Nu ar trebui să plăteşti pentru a mânca fast-food precum chipsuri sau burgeri. Mâncărurile grase sunt mai greu de digerat şi din această cauză te simţi letargic iar produtivitatea ta este redusă.
8: Evită băuturile energizante
Băuturile energizante nu doar că te fac să te simţi mai rău din cauza stimulentului conţinut, cafeina, care îţi accentuează stările negative precum anxietatea şi panica, însă dacă eşti stresat, acestea te vor face să te simţi balonat şi vei avea o starea generală proastă.
9: Atenţie la băuturile fierbinţi
Dacă îţi place să bei cafeaua sau ceaiul fierbinţi, află că acestea pot să-ţi afecteze gâtul şi esofagul. Ceea ce duce la problemele cronice e genul arsurilor sau refluxului gastro-esofagian.
10: Stai departe de ciocolată, dulciuri, prăjituri
Aceste produse îţi oferă un plus de energie pe termen scurt, printr-un nivel crescut al zahărului în sânge, însă la fel de repede energia dispare şi te vei simţi sleit de puteri. O alegere mai inspirată este orezul brun, ovăz sau paste care eliberează zahăr în sistemul circulator mai încet, în cantităţi reduse şi în mod constant.
11: Fructe şi legume
Fructele şi legumele generează o energie care durează mai mult şi, în plus, ajută la prevenirea constipaţiei – o problemă des întâlnită la persoanele stresate. Fibrele ajută la scăderea colesterolului prevenind reabsorţia acestuia în sânge.
12: 8 pahare de apă pe zi
Deshidratarea cauzează dureri de cap, scade performanţa şi produce pierderi ale memoriei. Aşa că nu uita să bei suficiente lichide.
Citeste continuarea: 1 2