Shop
Ultimele 100 de articole

12 sfaturi pentru un prânz sănătos

11 noiembrie 2018, , Vizualizări:
pranz sanatos

O alimentaţie sănătoasă te poate scăpa de multe bătăi de cap. Dacă te simţi anxios, nervos, panicat sau letargic după amiaza, cauza este mai degrabă lipsa unei alimentaţii sănătoase decât sarcinile de la job. În cazul în care nu alegi o alimentaţie sănătoasă pentru prânz atunci te vei simţi mai rău decât niciodată. Iată câteva sfaturi pentru a alimentaţie sănătoasă:

 

 

 

1: Nu te grăbi când iei prânzul

Cu cât mănânci mai repede, cu atât vei înghiţi mai mult aer, ceea ce poate duce la umflarea abdomenului şi la dureri abdominale. În general, oamenii înghit mai mult aer atunci când sunt stresaţi. În plus, fumatul, guma de mestecat şi ţinerea în gură a unor bomboane au exact acelaşi efect.

 

 

2: Încearcă să stai liniştit în timpul şi după masa de prânz

O mare parte din cantitatea de sânge aflată în corp, aproximativ 40%, este folosită de sistemul digestiv după masă. Astfel, hrana este absorbită şi distribuită în tot corpul. Tocmai de aceea, după ce ai mâncat, n-ar trebui nici să mergi la cumpărături sau să faci sport pentru că astfel sângele, care ar trebui să fie folosit de către sistemul digestiv va merge către muşchi pentru a-i ajuta pe aceştia să-şi facă treaba.

 

 

 

3: Mestecă fiecare dumicat de cel puţin 15 ori

Saliva conţine enzime importante care ajută la descompunerea amidonului. Şi cu cât mesteci mai mult, cu atât mai uşor va fi mâncarea digerată şi, în acelaşi timp, aşa se reduc riscurile de a suferi o indigestie – blestemul clasic al executivilor stresaţi.

 

 

 

4: Importanţa alimentelor

Deşi stresul este adesea asociat cu ulcerul duodenal, ceea ce mănânci poate fi cel mai important factor. Evită alimentele foarte picante sau mâncarea acidă şi scade şi cantitatea de alcool pe care o consumi de obicei.

 

 

 

5: Paste cu sos pesto – busuioc, usturoi şi seminţe de pin

Busuiocul te poate elibera de supărare, tensiune şi ajută la întărirea sistemului nervos, iar salvia poate combate oboseala post-virală şi extenuarea nervoasă.

 

 

 

6: Cartofi înăbuşiţi cu ghimbir

Cartofii înăbuşiţi şi ghimbirul sunt excelente pentru creier. Ghimbirul te scapă de durerile de cap şi îmbunătăţeşte memoria.

Citeste continuarea pe pagina urmatoare: 1 2

Cuvinte cheie: , ,

seo
Gradinita
Blossom Salon
codul
Aboneaza-te
la Newsletter-ul zilnic
Primeste pe mail noutatile Sfatulparintilor.ro. Citeste politica de confidentialitate.
Meniu